top of page

המינסטרונה של אמא

תודה לאחי הקטן (שהוא כבר גדול אבל תמיד יהיה הקטן) שהזכיר לי את המרק הנשכח הזה, את הטעם ההוא, ובמיוחד את הדרך שבה הוא מתיישב בבטן ומרפד אותה בחיבוק פנימי של שובע ושביעות רצון.

למזלי, יש לי תיעוד חלקי של המתכונים הישנים של אמא שלנו, יחד עם הזכרון הנצחי שלי לטעמים והופה, שחזרתי את המתכון (מינוס אבקת מרק, בואו, אין לי את זה במטבח).

לפני 15 שנה לימדתי בסדנת מרקים בריאים מינסטרונה "קצת אחר" שהוא אינטרפטציה בריאותית למינסטרונה שגדלתי עליו, במתכון שפורסם בספרי בישול טבעוני ישראלי יש אטריות אורז מלא ואמרנט, מנגולד ותירס! כן, בהחלט יצירתי וטעים ורחוק מהמקור ואפילו די מתגאה בכך.

אתם יודעים מה קורה כשמזדקנים? מתגעגעים לדברים מפעם ודווקא רוצים לחזור אליהם, כך או כך אתם מרוויחים את המתכונים מכל הכיוונים.

את המרק הזה אני ממליצה להכין רק בעונת ראשי הסלרי הטעימים שזה עכשיו, קרי בחורף בין החודשים דצמבר למרץ שגם ככה זו העונה למרק כזה.



רכיבים:

1 בצל

1 ראש סלרי

2 גזרים

2 כפות שמן זית

1 כפית גדושה הרב דה פרובנס/ תערובת טוסקנה/ אורגנו

4 שיני שום

1 כף שמיר

1 כף פטרוזיליה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

ליטר וחצי מים (לא חמים)

1 זוקיני/ קישוא/ חתיכת דלעת קטנה

1/2 כוס שעועית ירוקה חתוכה (אפשר קפוא!)

1 כוס שעועית לבנה מבושלת (אפשר קפוא!)

1 כפית מלח (או יותר, לפי הטעם)

1/2 כוס פסטה קטנה*


הכנה:

  1. קולפים וחותכים את ירקות המירפואה בצל גזר ושורש סלרי לקוביות ומניחים עם שמן הזית בסיר. מוסיפים את עשבי התיבול היבשים ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את השום, השמיר והפטרוזיליה ורסק העגבניות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות.

  2. מוסיפים מים, חותכים את הזוקיני או הקישוא או הדלעת לקוביות וגם את השעועית הקפואה ומוסיפים לסיר עם השעועית הלבנה. ממליחים, מרתיחים ומכסים ומעבירים לאש קטנה (ואם רוצים מוסיפים קורט אבקת הקסם מונוסודיום גלוטאמט שמחזק טעמים ואיננו מסוכן לבריאות, מוזמנים להקליד בגוגל מה כתבו במכון דוידסון למדע).

  3. מבשלים כשעה, מוסיפים פסטה קטנה ומבשלים כחמש עד שבע דקות נוספות. הפסטה שותה חלק גדול מהנוזלים וזהו סוד קסמו של המרק הזה.

  4. בא לכם להתפרע? מעט פרמזן טבעוני מעל ואתם בדיוק במקום הנכון!

*פסטה המתאימה למינסטורנה היא פסטה קטנטנה, אם אין כזו פשוט מניחים פסטה כלשהי בשקית עבה, מכסים במגבת ומרביצים לה, שתשבר! לא לאבקה אלא לפיסות קטנות.

טיפ דל פחמימות: איך הופכים את המרק לדל פחמימות? ממירים את הירקות הפחממתיים בירקות לא פחממתיים!

במקום בצל, גזר וקראש סלרי (שהוא שורש) בשומר, זוקיני וגבעולי סלרי. את הדלעת ממירים בכרוב או כרובית או ברוקולי.

משתמשים מחית עגבניות קלה (פסאטה) במקום רסק עגבניות

מפחיתים את כמות השעועית לחצי כוס

ובמקום פסטה משתמשים בחופן יובה (שהיא מוצר סויה עתיר חלבון!)





Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page