לחמניות צימוקים רכות
יש לי כמה טריגרים בשרוול שמקימים אותי למטבח, הראשון הוא כמובן החשק ל... שפתאום מתעורר בלי סיבה עולה באוב ובא לי ממש, אני כמעט אובססיבית לממש את המתכון או הטעם או המרקם.
השני הוא איך לא- ראיתי בתכנית, בכתבה בחנות במאפיה בתפריט של מסעדה ועכשיו אעשה את זה נכון וטבעוני (או שמא- טבעוני וגם נכון).
השלישי הוא הדווקא. מספיק שמישהו יכתוב במתכון "לגרסת פרווה מחליפים את החמאה והחלב במים ושמן אבל זה יהיה פחות עשיר" וכבר הדווקאיזם שלי מתעורר, כי ברור שמי שאופה פרווה עם מים ושמן מגיע לו שיקבל מאפים "דלים" אבל למה לנו, כשיש לנו עושר נהדר של שקדים וקוקוס? וזה כמובן טבעוני ולא פחות עשיר ומפנק?
בקיצור-התחשק לי לחמניות צימוקים רכות ומפנקות עם צימוקים עסיסיים ונגיסים, לקחתי את המתכון שלי לשבלולי קינמון שהוא מתכון בסיסי נהדר לכל מאפה שמרים ופורסם בספרי האחרון טבעוני פשוט וטעים ובשינויים קלילים הרי הוא לפניכם.
המצרכים:
2 כוסות קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין/חיטה מלא
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
½ כפית מלח
¼ כוס שמן קוקוס
¼ 1 כוסות מים
1 כף גדושה ממרח שקדים
½ כפית תמצית וניל
1/3 כוס צימוקים כהים
(מעט חלב סויה או נוזל אחר להברשה)
טוחנים בבלנדר מוט את המים, ממרח השקדים שמן הקוקוס ותמצית הוניל לכדי שמנת עשירה.
מניחים את הקמחים, השמרים, הסוכר והמלח בקערת המיקסר, מפעילים ויוצקים בהדרגה את הנוזלים פנימה. לשים במהירות בינונית ומוסיפים גם את הצימוקים. סך זמן לישה כ 8 דקות.
מכסים ומניחים להתפחה כ40-60 דקות.
יוצרים 12 עיגולים, אני ממליצה להצניע את כל הצימוקים הבולטים בתוך הלחמניות (כדי שלא יישרפו). מניחים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה, מברישים בנדיבות בחלב סויה או כל נוזל אחר ומניחים להתפחה של 20 דק' נוספות.
אופים ב 180 מעלות, כ 35 דק . מוציאים מהתנור ומכסים במגבת כדי לשמור על רכותן.
ממש לא מסובך אבל לפני שתתחילו לשאול אני כבר עונה!
אפשר במקום צימוקים כל פרי יבש אחר או אגוזים או בצל מטוגן או בכלל בלי
אפשר לשחק עם שילוב הקמחים: רק לבן, רק מלא, חצי חצי וכד'
ואפשר להיות כמו פצלוחון הבית שמתלהב מהריח וממש מחכה שהלחמניות צימוקים יצאו מהתנור...
ואז מבקש לחמניות זיתים!
Comments