מסיבת טאקוס
רבות כבר נכתב על התאמת האוכל המקסיקני לאקלים הישראלי- הן זה החברתי והן זה של המעלות המטפסות והלחות המשוגעת, בדיוק התנאים למסיבת טאקוס כזו שמרגישים שבעים, אוכלים מזון מבושל ומזין אבל המזון קליל מרענן ולא חם אך עם חריפות (אם רוצים וכדאי!) נשלטת שבעצם מסייעת לקרר את הגוף בקיץ החם שלנו.
כל ביס הוא מסיבת טעמים ומרקמים בפה, ניתן להכין את הארוחה ממה שיש במזווה ובמקרר, כן, גם מתכון לטאקוס עצמם אתן בהמשך וגם היכן לרכוש את המוכנות, אין חוקים ולא חייבים אבוקדו.
כל כך הרבה יתרונות לארוחת טאקוס!
ראשית- "טאקוס שלס" הן פשוט טורטיות תירס שנקלו עד פריכות, דמיינו נאצ'וס אבל בצורה של טורטיה מקופלת באמצע.
ניתן לרכוש בכל סופר, אבל המחיר כיאה למוצר מיובא - קצת גבוה ומכעיס במיוחד בהתייחס לכך שרבים מהטאקוס הפריכים לא שורדים את המסע ונשברים (אל תזרקו! תשברו עוד קצת, 2 דקות בתנור חם ויש לכם נאצ'וס מעולים). אז למען אידאל העבודה הקשה והמשתלמת אתן בהמשך מתכון לטאקוס ביתיים נהדרים.
מה שמים בטאקוס?
הו הו הו!! המון!
פריחולס הוא ממרח שעועית שחורה קל קל קל להכנה, אפשר להכין גם משעועית אדומה, ורצוי משעועית שכבר בישלתם והיא מחכה לכם קפואה או פשוט מקופסת שימורים.
1 כוס שעועית שחורה מבושלת
כ 1/4 כוס מים (לפי הצורך)
מעט מלח
1 כף שמן זית (או אחר)
הכנה:
מחממים את השעועית ומועכים עם מזלג למרקם גס, מוסיפים מלח ושמן ומים לפי הצורך לקבלת מחית במרקם נעים (לא יבש ולא נוזלי).
פיקו די גאיו היא בדיוק מה שטורטיה צריכה כדי להתרענן ולהתרומם עם מרקם טרי וטעם לימוני, זה בדיוק סלט עגבניות עם פלפל חריף שרבים מאיתנו מכירים מהילדות... הכוסברה היא כמובן לא הכרחית אבל אני אישית לא יכולה לדמיין טאקוס בלעדיה.
2 עגבניות
1 בצל קטן
1 פלפל חריף
חופן כוסברה
1/2 לימון/ ליים
מלח לפי הטעם
הכנה:
חותכים קטן קטן את העגבניות, הבצל, הכוסברה והפלפל החריף (כפפות! תאמינו לי שכדאי לכם)
מערבבים בקערה עם מיץ לימון ומלח.
פירורי טחון מן הצומח הם התוספת החלבונית הלעיסה המקובלת לטאקוס, ניתן להשתמש בכל טחון מן הצומח ששגור אצלכם, אני השתמשתי הפעם בטחון על בסיס חלבון אפונה שהזמנתי מ IHERB שהכנתי לפי ההוראות הפוטות שעל האריזה
ניתן להזמינו כאן
וניתן להשתמש בקוד ההנחה שלי: BEH6769
אבוקדו וכוסברה טריה זה החיים למי שאוהב
ולמי שלא אוהב- פשוט תשימו תירס ובצל ירוק או שילובים דומים.
ואיך מכינים טאקוס שלס בבית?
הדרך הכי קלה היא לקנות טורטיות קטנות (או לגזור במספריים לקוטר 12 ס"מ) להשחיל כמו שתולים כביסה לייבוש דרך רשת התנור (מעל 2-3 פסים כדי לתת לה נפח שיהיה אפשר למלא) ולהקריספ ב 160 מעלות כ 10 דק.
אפשר להכין לבד טורטיות תירס עם קמח תירס לבן (מסה הרינה, ניקסטמל)
מערבבים:
1 כוס קמח תירס לבן (זה לא קורנפלור!!)
1 כוס מים חמים
1 כף שמן (אני משתמשת בשמן זית)
מחלקים לכדורים, מניחים על פיסת ניילון, מניחים מעל פיסת ניילון נוספת ומועכים עם תחתית סיר ליצירת עיגול בקוטר 12 ס"מ, את הטורטיות קולים על מחבת (בלי שמן) כדקה מכל צד ואז מקריספים בתנור כמוסבר לעיל.
והכי חשוב: תהנו, זו מסיבה!
הצטרפו אלי לסדנת טופו טמפה ויובה ביום שישי הקרוב!
טיפ למי שסופר או מקפיד על צריכת פחמימות מופחתת- ניתן להכין טאקוס בעלה של חסה!
Comentarios