הנפש הזועקת לקצת ג'אנק
בתוך כל הבישול הבריא הזה- קטניות מונבטות וכוסמת, הנפש זועקת לפעמים לקצת ג'אנק. אבל גם הג'אנק צריך להיות כפוף למספר תנאים: טבעי , ביתי וטעים ורצוי שלא יעשה צרבת…
כשנפרדתי לשלום ממוצרי חלב נפרדתי (בצער מה) גם מגבינה צהובה מותכת על פיצה וטוסט. לאחר שחקרתי ובדקתי את החלופות הטבעוניות שניתן לקנות הגעתי למסקנות הבאות:
א- החלופות הטבעוניות שניתן לקנות נעות על הקו בין "לא טעים" ל "בלתי נסבל בעליל".
ב- הן יקרות בצורה מזעזעת.
ג- יש להן מרקם מוזר עד לא נעים בחיך בהמסה.
ד- רשימת החומרים המוספים להם עושה לי "לא נעים" יותר מכל הרשימה עד כה.
אז ישבתי עם רשימת הרכיבים של הצהובה הטבעונית, קצת עזרה מבלוגי בישול טבעוניים בעולם… רקחתי שוב ושוב מיני רקיחות (לא רכיכות!)
ו….טה דאם!
מתכון לגבינה טבעונית שמתאימה לפיצה ולטוסט המבוססת על חלב סויה, מזכירה מעט גבינה מותכת הנמסה באפייה (אבל לא נמתחת ולא יוצרת חוטים).