שיעור בישול טבעוני ובריא מיוחד: קישואים ממולאים וקציצות כרישה
קציצות כרישה, ברוקולי וכרובית ניתן להכין רק עם ברוקולי או כרובית, אך לא לוותר על הכרישה! אפשר להוסיף פלפל שחור ושום כתוש. החומרים: 1 כוס ברוקולי מאודה 1 כוס כרובית מאודה 1 כוס כרישה חתוכה ושטופה היטב 1 כף שמן זית 1 כף טחינה גולמית 2 כפות קמח מלא כוסמין / חיטה ½ כפית מלח אופן ההכנה: 1. להניח את הכרישה החתוכה והשמן במחבת, להדליק את האש ולהזהיב. 2. לקצוץ עם סכין את הירקות המאודים, להניח בקערה ולטחון מחצית מהכרובית ומהברוקולי המאודים עם בלנדר מוט. להוסיף את הכרישה המוזהבת, הטחינה הגולמית, הקמח והמלח ולערבב היטב עם היד. ניתן להוסיף עוד קמח או טחינה, אם נדרש. 3. ליצור כשמונה קציצות, להניח על נייר אפייה ולאפות 30 דקות בחום של 200 מעלות, עד השחמה. קישואים ממולאים החומרים: 10 קישואים קטנים ½ כוס פריקי (חיטה ירוקה מעושנת) קורט קינמון, פלפל אנגלי, פלפל שחור וציפורן ½ כפית מלח 10 משמשים יבשים אורגניים 1 כף גדושה תרכיז תמרהינדי 1 כוס מים רותחים מיץ מחצי לימון אופן ההכנה: 1. להשרות את הפריקי במי ברז, שעתיים, לסנן ולערבב עם התבלינים. 2. לרוקן את הקישואים עם תפוחן, לקצוץ את פנים הקישוא ולרפד תבנית בינונית (פיירקס), לגזור או לחתוך את המשמשים לחצאים ולהניח יחד בתבנית. 3. למלא את הקישואים ולדחוס את המילוי, להניח בצפיפות זה ליד זה. 4. להמיס את תרכיז התמרהינדי בכוס מים רותחים ולשפוך על הקישואים יחד עם מיץ הלימון, לכסות בנייר אפייה ולאפות שעתיים בחום בינוני (180 מעלות), אפשר להפוך בתוך הרוטב ולדללו אם צריך.