אורתורקסיה- כשבישול בריא הופך למחלה

December 20, 2013

 אם אתם קוראים מילים אלו כנראה שבישול בריא וטבעוני מעניין אתכם אחרת הייתם מחפשים מתכונים של כוהני הבישול המכובדים קרין גורן או ישראל אהרוני...

אבל אתם כאן ומחפשים כל הזמן איך לשפר את התזונה שלכם, של בני הבית ואולי גם מוסד או שניים על הדרך כמו המזון המוגש בצהרוני העירייה או המטבח הצבאי שעבר לזכיינות פרטית.

לשפר את התזונה? אז טבעונות היא דרך מצויינת כי הורדנו את כל השומן הרווי והכולסטרול וגם את כל הזיהום הסביבתי הגלום בהם ששקע בשומן (מתכות רעילות, אנטיביוטיקה, מזון בהמות שמקורו בפסולת וצואה ועוד...).

בישול בריא יותר? אז כמובן שדגנים מלאים בלבד: שיבולת שועל מלאה, אורז מלא, קמח מלא- וגם זה רק אם אתם מרשים לעצמכם קמח כי אם אפייה בריאה אז גלוטן זה לא בריא בכלל ועדיף לאכול כוסמת ולא חיטה...

וירקות? רק אורגנים ואומרים שפטריות זה נבגים, ומשפחת הסולניים בכלל מסוכנת: חצילים ופלפלים ועגבניות, תפוחי אדמה זה רעל ופחממות מיותרות... ושמן? זה מחמצן את הדם!!! זה עם המון אומגה 6 וגם אסור לחמם בכלל אף פעם את השמן ויש מחקרים שהראו ששמן זית גם הוא לא בריא, ואגוזים שלא הרגע פצחו את קליפתם נגועים בעובש מסוכן, וטחינה חייבים מלאה וגם מונבטת... ואם דיברנו על הנבטה אז ברור שכל הקטניות מונבטות... גם הדגנים בוודאי אחרת ספיגת הסידן והמינרלים האחרים נפגמת... ובעצם- חוץ מפירות וירקות (אורגנים כמובן!) שום דבר לא ממש בריא....

אתם כבר מבינים לאן אני חותרת? השאיפה שאף פעם איננה מסופקת למקסם את רמת הבריאות במזון שלנו נקראת אורתורקסיה וזו הפרעה נפשית בדומה לאנורקסיה ובולימיה. ברגע שהפחד ממזון לא בריא משתק אותנו ומכתיב את יומינו הרי שזה מצב לא רצוי ולא בריא בכלל.

בבישול בריא אמיתי ישנם וויתורים מסויימים, ישנו איזון ותחושת נורמליות ודו שיח בין בני הבית מהצד האוכל ובין מי שאחראי על הקניות והבישולים, בבית שנערך בו תהליך אמיתי של הבראה אין בולמוסים של דיאטה וזלילה, אין הפיכות (פוטש?) מטבח רדיקליות והשתלטות עויינת על המטבח והשלטת כללים נוקשים וקיצוניים.

צריך לזכור שבריא זה גם בריא לנפש. ולנפש לא בריא להיות בלחץ, בסטרס ובפחד. הכללים צריכים להיות כאלו שהציבור יכול לעמוד בהם, ואם הילדים לא אוהבים אורז מלא, שיאכלו אורז בסמטי לבן כל עוד הם אוכלים ירקות ופירות הכל בסדר...

אוכל אמיתי שמבושל באהבה במטבח ביתי לא יכול להיות רעל אמיתי (ואת זה אינני יכולה להגיד על מזון מתועש/מעובד /קנוי /ממעדנייה/ מטבח מוסדי). ברגע שמחצית התזונה שלכם מבוססת על ירקות, אתם בסדר. אז קחו נשימה ארוכה והצטרפו לסדנת בישול איכותית בה תלמדו איך להכין מעדנים מופלאים מירקות, דגנים, קטניות ואגוזים. כי זה הטוב שבטבע.

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive