כרוב כבוש ביתי ובריא
בריא, באמת שבריא, עם כל הפרוביוטיקה שנוצרת בתהליך טבעי. זה גם טעים, פשוט, נגיש וזול....
כדאי להכין בתחילת החורף כשהכרובים מלאים עסיס ומזג האוויר איננו חם מדי כדי התסיסה לא תהיה מהירה אלא בקצב הנכון.
בכל מקרה- את הכרוב מכינים עם ידיים מאוד נקיות ואחרי שלב הצנצון- לא מכניסים ידיים או כלי לא נקי לצנצנת! אוכלוסיית חיידקי התסיסה רגישה ואנחנו לא רוצים להפריע לה במלאכת הקודש.
1 כרוב
1 כפית מלח גס
1. חותכים את הכרוב לשמיניות וקוצצים עם סכין או בדיסקית הפריסה הדקה של מעבד מזון, מעבירים לקערה גדולה.
2. מוסיפים את המלח ומועכים את הכרוב והמלח בתנועות לישה עד שנפחו יורד ומשתחררים מיצי הכרוב.
3. מעבירים לצנצנת נקייה ודוחסים כך שמיצי הכרוב יכסו את הכרוב הקצוץ, מעמידים על השיש.
4. פעם ביום מאווררים את הכרוב עם מזלג ומשחררים את כיסי האוויר שנוצרו ודוחסים שוב היטב כך שמיצי הכרוב יכסו את הכרוב הקצוץ.
5. הכרוב מוכן לאחר כ 5 עד 8 ימים, לפי הטעם החמוץ שמתפתח. לאחר שמוכן מעבירים למקרר.