top of page

פת כוסמת טרום מונבטת!

מי חיפש מתכון ללחמניות פסח טבעוניות? מי? כולם?

אז חכו רגע לא לברוח בגלל המילים "כוסמת טרום מונבטת".... זה מתכון פשוט פשוט כשל"פי וללא גלוטן שטעים ובריא לכל ימות השנה אבל בעיקר עכשיו, לכל מי שמחפש לשבוע לנגוס ולמרוח מה שהוא לא מצה (ואני מתה על מצות מוכנה לאכול אותן כל השנה!). אז בואו. אלו לא לחמניות קלאסיות אלא פת שטוחה שמקפיצים בטוסטר קופץ (או טוסטר מעיכה...) עד פריכות כי ההבדל בין הקרום הפריך לתוך הרך הוא משגע. הבונוס הוא שהתוצר שוכן בסבבה במקפיא ושם הוא ממתין בלי תלונות להיות מוקפץ בטוסטר כשבדיוק צריך לסגור פינה בבטן. אפשר לשחק עם רמת המתיקות אני אוהבת מתיקות עדינה כמו חלה מתוקה....ודווקא עם ממרחים מלוחים!

2 כוסות כוסמת ירוקה (זו לא הכוסמת החומה!!! החומה קלויה, הירוקה עוד לא נהרסה...)

2 תפוחי עץ קלופים

1 כוס מים

1/2 כפית מלח

4 תמרים ללא החרצנים

הכנה:

1. משרים את הכוסמת הירוקה בהרבה מי ברז

ל 4-8 שעות. מסננים ושוטפים.

2. טוחנים בבלנדר את הכוסמת, תפוח, 1 כוס מים, מלח והתמרים לבלילה אחידה.

2. יוצקים לתבנית התנור מרופדת נייר אפייה, אופים ב 180 מעלות, 20 עד 30 דק'. נוצרים סדקים קטנים זה נורמלי.

3. מחכים שיתקרר, חותכים ל 9 ריבועים ומפרידים מהנייר. מקפיאים עם הפרדת ניילון או נייר ושומרים קפוא.

4. להגשה: שמים קפוא בטוסט לחיצה או מקפיצים פעמיים בטוסטר קופץ עד שמעט משחים.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page