חגיגת תפוחי האדמה
תפוח אדמה הוא בכלל לא של חורף, עם כל ההבילות שלו ותחושת המזון המנחם הפחמימתי הרך/פריך. הוא בכלל של אביב וקיץ! שאז הוא יוצא מן האדמה והוא טעים יותר ובריא יותר כשהוא טרי ולא ישב בחושך, במקרר, במסכנות...
והפתעה נוספת היא שיש הרבה יותר מאשר 2 סוגים של תפוחי אדמה, לא רק "אדום לטיגון לבן לבישול" אלא ניתן להשיג (אם לא ברשתות השיווק שקצת צולעות בתחום אז אצל ירקנים מובחרים) תפוחי אדמה "גורמה" מזנים מדהימים המיועדים במקור לייצוא אבל מטפטפים גם לשוק המקומי: אקסוויזה או סלטיאן שמרקמם נימוח באפייה וצבעם הפנימי הוא צהוב.
ואם קניתם שק שכזה- בואו נחגוג את תפוח האדמה! מה דעתכם על ארוחת תפוחי אדמה אפויים שכל אחד ממלא לו בערימה מעל תפוח האדמה ממש כמו בדוכן ברחוב? כיףףףףףף!!!!! אפשר לארוחת ערב מושקעת עם המשפחה זה נהדר גם כקונספט לאירוח!
איך אופים תפוחי אדמה שרוצים לתת להם כבוד?
לא עם נייר אלומיניום פיכס.
על מלח גס!
קילו מלח או יותר, תלוי בגודל התבנית ועל המלח מסדרים את תפוחי הרדמה אחרי ששטפנו וייבשנו עם מגבת. מכניסים לתנור ב200 מעלות, מוציאים כאשר הקליפה השחימה בעדינות ותפוח האדמה רך למגע. אל דאגה- הם לא יהיו מלוחים כלל המלח לא נספג ולא נדבק, אחרי דקותיים מחוץ לתנור ניתן להעביר לקערת הגשה ולהבריש ביד את עודפי המלח.
ומה שמים על תפוח האדמה האפוי? האפשרויות הן אין סופיות! זה כל הכיף!
פטריות מוקפצות עם עשבי תיבול (תפוח האדמה אוהב טעמים חזקים ולא מרומזים....):
מחממים שמן זית עם חצי כפית טימין, חצי כפית אורגנו וחצי כפית בזיליקום יבש, מוסיפים פטריות חתוכות גס ושן שום מעוכה. מלח ופלפל בנדיבות.
שעועית אדומה חריפה או לא, מתכון לצ'ילי נון קארנה הורססס יש כאן. יש גם קופסאות שימורים לא רות בכלל אם מחפשים לקצר דרכים....
שמנת קשיו-שקדים או מקדמיה שמכינים בבלנדר מחופן מקדמיה או קשיו או שקדים או תערובת, מים, לימון ומלח. המתכון המדויק בפרק הגבינות והממרחים בספר שלי בישול טבעוני ישראלי.
זיתים ירוקים/ שחורים
ולא תצאו מכאן בלי מתכון משנה חיים וסלט (זה אותו דבר- החיים הם סלט וסלט זה החיים)
קוביות צפתית טופו בזעתר
טעים עכשיו, יותר טעים מחר! בול מה שהסלט היווני שלכם רצה....
300 גרם טופו חתוך לקוביות 1*1 ס"מ
2 כוסות מים
2 כפיות מלח
1 כף זעתר*
2 כפות שמן זית
הכנה:
1. מניחים את קוביות הטופו בסיר קטן עם המים והמלח ומרתיחים 10 דק'.
2. מסננים, מעבירים לצנצנת או קערה ומערבבים עם הזעתר ושמן הזית בעודו חמים ומניחים להתקרר.
*ממש כדאי להשתמש בזעתר בייתי אבל לא נלך על זה לבוררות.... המתכון הוא פשוט כל כך-