מתכוני פשטידות טבעוניות

ריכזתי עבורכם כאן רשימת מתכונים אהובים לכבוד עונת הפשטידות - כן!!! יש כזו!

היא מתחילה בחג שבועות ונמשכת לתוך מסיבות סוף שנת הלימודים בגנים ובתי הספר ומגיעה עד הקיץ העמוק בו מחפשים מזון משביע שאפשר לאכול קר מהמקרר.

הכללים הקבועים לפשטידה טבעונית הם:

 לעבוד עם חומרים לא רטובים - תמיד להעדיף אידוי רכיבים על פני בישול, לדוגמה כרובית וברוקולי כי הבישול עלול לגרום להם להיות ספוגי מים.

להבין שזמני אפייה משתנים מתנור לתנור והחומר ממנו עשויה התבנית משפיע גם הוא על מהירות האפייה. פשטידה בתבנית אלומיניום  תאפה פי 2 מהר יותר מתבנית פיירקס.

פשטידה צריכה להתייצב- לפעמים כדאי לחכות שתתקרר ממש, לחתוך ולחמם שוב.

נייר אפייה הוא חבר טוב של פשטידות. מרפדים את התבנית ואז קל מאוד לשלוף את הפשטידה שהתקררה והתייצבה מן התבנית עם הנייר לחתוך בנוחות ולהחזיר לתבנית.

תוספות ותיבול - כאן המקום שלכם להתפרע על המתכון ולהוסיף כאוות נפשכם ולפי טעמכם מיני ציפויים (שומשום, פרג, קצח, גרעינים ושקדים) תבלינים כגון עשבי תיבול קצוצים או יבשים, ואפילו כפית סחוג שיכולה להקפיץ פשטידה למעלה.

 

אחת הפשטידות המפורסמות שלי היא פשטידת הבצל על בסיס חומוס מבושל 

היא שייכת לזן המאפים המנחמים, היא פחות יציבה מהפשטידות האחרות.

פשטידת בטטה אישית היא פשטידה המשלבת את נימוחות הבטטה עם היציבות של עדשים כתומות, מפתיעה וקלה מאוד להכנה!

פשטידת הכרובית 

היא פשטידה גנרית אותה אני מלמדת בסדנת הטופו "מה טופו אהליך" . הכוונה לפשטידה גנרית היא שהבסיס זהה והירק מתחלף. אחד השילובים האהובים הוא קוביות תפוחי אדמה וגזר מבושלות ומעורבבות עם אפונה עדינה.

 

מתוך פשטידת הכרובית צמחו פשטידות נוספות....

פשטידת תירס (ללא גלוטן)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פשטידת אטריות מתוקה 

 

 

פשטידת פסטה טבעונית

קיש כרישה שהולך עמי כברת דרך ארוכה ועדיין כוחו במתניו להרשים כשמארחים... 

 

לבצק:

1/4 כוס מים רותחים

1/4 כוס שמן זית

1/4 1 כוסות קמח מלא (70%, רגיל או שיפון)

1/2 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית מלח

למלית:

2 כרישות גדולות

1 כף שמן זית

לרויאל (הקרם הקושר):

150 גרם טופו מוצק

5 כפות שמן זית

1/3 כוס חלב צמחי לא מתוק (חלב שקדים ביתי / חלב סויה ללא סוכר או מים)

2 כפות קמח עדשים כתומות (טוחנים עדשים במטחנת תבלינים עד היווצרות קמח עדין)

3/4  כפית מלח

קורט אגוז מוסקט טחון טרי
1. מחממים תנור ל 185 מעלות, מערבבים בקערה את חומרי הבצק, משטחים בתבנית קיש (רצוי מסיליקון) ויוצרים דפנות מעט גבוהות משולי התבנית. אופים 10 דק' את הבצק לבדו (אפיה מוקדמת).

2. מנקים ופורסים את הכרישה, מאדים בווק/ מחבת עמוקה עם 1 כף שמן זית עד שהכרישה מתרככת מעט. מורידים מן האש.

3. טוחנים היטב את כל חומרי הרויאל: טופו, חלב צמחי, שמן זית, קמח עדשים ותבלינים עד היווצרות קרם חלק. מערבבים את הקרם שנוצר עם הכרישה, משטחים את המלית על גבי הבצק האפוי חלקית.

4. אופים ב 185 מעלות עד שמזהיב יפה,  כ35 דקות.

 

 יש לכם שאלות? נהדר! אני תמיד עונה לכל שאלת בישול טבעוני בקבוצה שלי :

גלי גלי לי...כל התשובות לבישול טבעוני בריא 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive