מתכוני פשטידות טבעוניות
ריכזתי עבורכם כאן רשימת מתכונים אהובים לכבוד עונת הפשטידות - כן!!! יש כזו!
היא מתחילה בחג שבועות ונמשכת לתוך מסיבות סוף שנת הלימודים בגנים ובתי הספר ומגיעה עד הקיץ העמוק בו מחפשים מזון משביע שאפשר לאכול קר מהמקרר.
הכללים הקבועים לפשטידה טבעונית הם:
לעבוד עם חומרים לא רטובים - תמיד להעדיף אידוי רכיבים על פני בישול, לדוגמה כרובית וברוקולי כי הבישול עלול לגרום להם להיות ספוגי מים.
להבין שזמני אפייה משתנים מתנור לתנור והחומר ממנו עשויה התבנית משפיע גם הוא על מהירות האפייה. פשטידה בתבנית אלומיניום תאפה פי 2 מהר יותר מתבנית פיירקס.
פשטידה צריכה להתייצב- לפעמים כדאי לחכות שתתקרר ממש, לחתוך ולחמם שוב.
נייר אפייה הוא חבר טוב של פשטידות. מרפדים את התבנית ואז קל מאוד לשלוף את הפשטידה שהתקררה והתייצבה מן התבנית עם הנייר לחתוך בנוחות ולהחזיר לתבנית.
תוספות ותיבול - כאן המקום שלכם להתפרע על המתכון ולהוסיף כאוות נפשכם ולפי טעמכם מיני ציפויים (שומשום, פרג, קצח, גרעינים ושקדים) תבלינים כגון עשבי תיבול קצוצים או יבשים, ואפילו כפית סחוג שיכולה להקפיץ פשטידה למעלה.
אחת הפשטידות המפורסמות שלי היא פשטידת הבצל על בסיס חומוס מבושל
היא שייכת לזן המאפים המנחמים, היא פחות יציבה מהפשטידות האחרות.
פשטידת בטטה אישית היא פשטידה המשלבת את נימוחות הבטטה עם היציבות של עדשים כתומות, מפתיעה וקלה מאוד להכנה!
פשטידת הכרובית המפורסמת!
מתוך פשטידת הכרובית צמחו פשטידות נוספות....
קיש כרישה שהולך עמי כברת דרך ארוכה ועדיין כוחו במתניו להרשים כשמארחים...