מתכונים מתוקים

 

עוגת שוקולד "קטיפה שחורה"

 

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית מחוקה סודה לשתיה

2/3 כוס סוכר קנים / דמררה

1/2 כפית סוכר וניל אמיתי (אני טוחנת מקל וניל שלם עם 1/3 כוס סוכר במטחנת תבלינים והופה! הדבר האמיתי)

4 כפות מחוקות קקאו משובח

קורט מלח

1/2 כוס רסק תפוחים (אפשר תכולה של הקופסה במשקל 113 גרם)

1/2 כוס שמן

1 כוס חלב סויה

2 כפיות חומץ (תפוחים או דומה)

2 כפות שוקולד צ'יפס איכותי / שוקולד מריר איכותי קצוץ דק

לציפוי:

40 גרם שוקולד מריר איכותי

2 כפות חלב סויה

2 כפות אבקת סוכר

 

1. מערבבים בתוך קערת פיירקס בקוטר 20 ס"מ את  החומרים היבשים: קמח כוסמין, סודה לשתיה,סוכר, קקאו, סוכר וניל וקורט מלח.

2. יוצרים גומה במרכז הקערה ויוצקים אליה את הרכיבים הנוזליים: רסק תפוחים, שמן וחלב סויה, מערבבים היטב.

3. מוסיפים את 2 כפיות חומץ התפוחים ומערבבים היטב שוב. מפזרים על הבלילה את השוקולד צ'יפס,

וממהרים להניח במיקרוגל ומפעילים ל 10 דק'. ניתן לאפות בתנור ב180 מעלות כ 35 דק'.

4. מניחי את 40 גרם השוקולד המריר +2 כפות חלב סויה בקערית וממיסים במיקרו במשך דקה. מערבבים היטב ומוסיפים אבקת סוכר (אם רוצים) ומערבבים היטב. שופכים את הציפוי על העוגה החמה ומורחים באופן שווה, ומגישים מיד אם רוצים קטיפה שחורה וחמה או לאחר קירור, העוגה טעימה כך וגם כך, היא כמובן יציבה יותר לאחר הקירור.

 

בקלאווה

 

1/2 חבילה דפי פילו (מופשרים לפי ההוראות על האריזה)

1/2 כוס שמן קוקוס

 למלית:

1/2 כוס שקדים לא קלויים

1/2 כוס אגוזי מלך לא קלויים

1/2 כוס אגוזי לוז לא קלויים

1/4 כוס סוכר קנים / דמררה

1/2 כפית קינמון

לסירופ:

1/2 כוס סוכר דמררה/קנים

1/2 כוס מים

מיץ מחצי לימון

טיפה אחת של מי זהר (לא חובה, אבל מוסיף המון)

1. להכנת המלית: טוחנים במעבד המזון את 1/4 כוס הסוכר והקינמון עד קבלת סוכר קינמון דק וחום. מוסיפים את השקדים והאגוזים ובפולסים שוברים וקוצצים אותם לחתיכות בינוניות, לא לרסק לאבקה.

2.מחממים תנור ל 175 מעלות.

מברישים בשמן קוקוס את תחתית תבנית הפיירקס, גוזרים עם מספריים את ערימת הפילו למלבנים בגודל התבנית, מניחים מלבן, מברישים ומניחים אחד נוסף ומברישים סך הכל שיהיו 6 שכבות פילו.

3. מפזרים חצי מכמות מלית האגוזים, מברישים דף פילו ומניחים אותו עם הצד המוברש כלפי מטה (לכיוון האגוזים), מברישים שוב ומסדרים עוד 2 מלבנים, סה"כ 3 שכבות פילו.

4. מפזרים את מחציתה הנותרת של מלת האגוזים, מברישים דף בשמן קוקוס ומניחים שוב כשהצד המשומן כלפי האגוזים. מסדרים סך הכל 6 שכבות פילו מעל האגוזים, מברישים את השכבה העליונה ומהדקים בעדינות.

5. חותכים עם סכין חדה את הבקלאווה לריבועים או מעויינים, כמעט עד הסוף.  אופים ב 175 מעלות כ30 דק' או עד שמזהיב הזהבה עמוקה אך לא משחים מדי.

6.  בזמן האפייה מכינים את הסירופ: מרתיחים סוכר ומים ומיץ לימון כ 15 דק' עד שנוצר סירופ סמיך. מכבים את האש ומוסיפים טיפה קטנה של מי זהר, אם רוצים. מקררים במקרר את הסירופ.

7. כשהבקלאווה מוכנה משלימים את החיתוך לריבועים, בזהירות ומניחים לה להתקרר. לאחר שהבקלאווה והסירופ קרים יוצקים על ובין הריבועים את הסירופ הסמיך.

 

 

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

 

1 כוס סוכר קנים/ דמררה

1/2 כפית תמצית וניל

1 תפוח עץ קלוף וללא ליבה

1/2 כוס שמן (ללא טעם כגון זרעי ענבים)

1/2 כוס שיבולת שועל

3/4 1 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפיה

1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר

 

1. טוחנים בבלנדר או עם בלנדר מוט את הסוכר, הוניל, תפוח העץ והשמן לקרם חלק.

2. מערבבים בקערה את שיבולת השועל, הקמח ואבקת האפיה. מוסיפים את הקרם שהכנו קודם ומערבבים. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים היטב.

3. מרפדים שתי תבניות בנייר אפייה, מניחים בעזרת כפית תלוליות בצק קטנות במרחק מה אחת מהשניה.

4. אופים ב 185 מעלות, כ 12 דק'. מצננים את העוגיות על רשת.

 

מאפינס פירות ללא סוכר

 

2 בננות בשלות

8 תמרי מג'הול

1/3 כוס רסק תפוחים (או תפוח קלוף וחתוך)

1/4 כוס שמן זרעי ענבים (או כל שמן נייטראלי אחר)

1/2 כפית תמצית וניל+ 1/4 כפית קינמון - אם רוצים (המאפינס טעימים מאוד גם ללא התבלינים)

1 כוס קמח מלא (70% או קמח כוסמין מלא)

1 כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

קורט מלח

1 כפית מיץ לימון / חומץ תפוחים

 

1. שמים את כל הפירות והשמן בקערה: בננות קלופות, תמרים ללא גלעינים, רסק תפוחים או תפוח קלוף וחתוך וטוחנים עם בלנדר מוט.

2. שמים את הקמח, המלח, אבקת האפיה, התבלינים (אם רוצים) ומיץ הלימון ומערבבים עם כף או מרית לאיחוד החומרים.

3. מעבירים כף גדושה של העיסה לתוך תבניות מאפינס (אני אוהבת לעבוד עם סיליקון), כ 12 יחידות בינוניות.

4. אופים 25- 30 דק', 180 מעלות.

 

 

 

מאפינס וניל ושוקולד צ'יפס

 

1 תפוח קלוף וללא ליבה

1/4 כוס סוכר דמררה/ קנים / 8 תמרים

1/4 כוס שמן זרעי ענבים/ קנולה

1/4 כוס חלב סויה (או חלב צמחי אחר- שקדים, אורז, קוקוס)

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כוסות קמח כוסמין מלא

 1 כפית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/4 כוס שוקולד צ'יפס מריר

1 כפית מיץ לימון/ חומץ

 

1. מניחים את חתיכות התפוח, הסוכר (או התמרים ללא חרצניהם), השמן, חלב הסויה, והוניל בכלי עמוק וצר וטוחנים עם בלנדר מוט עד היווצרות עיסה חלקה לחלוטין.

2. מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה והסודה לשתיה ומוסיפים לעיסת התפוח עם השוקולד מערבבים עם כף, ערבוב מינימלי, ממש מעט ובעדינות. מוסיפים את מיץ הלימון או החומץ ומערבבים.

3. מחלקים עם הכף ל24 תבניות מיני מאפינס ומקפידים שבכל יחידה יהיו2-3 שוקולד צ'יפס.

4. אופים 20-25 דק' (תלוי בתנור) ב 185 מעלות.

 

 

 

 

עוגיות מיכל פריכות

 

1/4 כוס סוכר חום

1/4 כוס שמן זרעי ענבים (או שמן נייטראלי אחר)

1/4 כוס מים רותחים

1/4 1 כוסות קמח שיפון מלא

1/2 כפית קינמון

1 כפית מחוקה אבקת אפיה

 

1. מערבבים בקערה את הסוכר, שמן ומים רותחים.

2. מוסיפים את הקמח, הקינמון ואבקת האפיה, מערבבים מעט את אבקת האפיה והקינמון בקמח השיפון לפני שמערבבים עם הנוזלים.

3. מרדדים את הבצק ליריעה דקה ואחידה בין שני ניירות אפייה, מסירים את הנייר העליון וחותכים לריבועים או קורצים צורות.

4. אופים ב 180 מעלות, 15 דק' בערך עד שמשחים מעט, הזהרו לא לשרוף! העוגיות מתייצבות והופכות פריכות כשהן מתקררות.

 

 

 

 

 

גרנולת אגוזים וצימוקים

 

2 כוסות שיבולת שועל מלאה

3 כפות מים

½ כפית קינמון טחון

2 כפות רכז תפוחים ללא סוכר(אם רוצים) או 1 כף סירופ מייפל אמיתי/ סילאן

½ כוס אגוזים לא קלויים ושבורים (מלך או פקאן)

חופן פירות יבשים כגון צימוקים אורגנים וכד'

 

הכנה:

  1. 1. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, עליו מערבבים את שיבולת השועל עם מים וקינמון ורכז התפוחים/ מייפל/ סילאן אם רוצים המתקה (אפשר להכין ללא המתקה).

  2. קולים בתנור בחום בינוני- גבוה 185 מעלות כעשרים דקות עד שמשחים קלות, מערבבים מדי פעם. מוציאים מהתנור ומצננים.

  3. מוסיפים את שאר האגוזים והצימוקים, מאחסנים בצנצנות רק לאחר שהתקרר לחלוטין.

  4. מומלץ להגיש עם יוגורט טבעוני במתיקות מופחתת ופירות טריים כגון: בננה, פירות יער או אגס.

 

 

 

 

מיני מאפינס שוקו-תפוז

 

המצרכים:

¾ כוס מיץ תפוזים טרי(כשני תפוזים)

קליפה מתפוז 

 3 כפות שמן זרעי ענבים (או שמן נייטרלי אחר)

½ כוס סוכר חום

2 כפות קקאו משובח

קורט מלח

1 כף חומץ תפוחים

¼ 1 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת אפייה

לציפוי: 50 ג' שוקולד מריר איכותי

2 כפות מים קרים

הכנה:

1. לערבב את כל החומרים לפי הסדר. את הקמח ואבקת האפייה להוסיף רק שכל החומרים הקודמים יצרו עיסה אחידה.

2. לצקת לתבניות מיני מאפינס או מאפינס רגילים, רצוי מסיליקון, לאפות ב 180 מעלות בין 15 ד' (למיני מאפינס) לחצי שעה (למאפינס רגילים).

3. לציפוי:  להמיס 50 גרם שוקולד מריר+ 2 כפות מים קרים, לערבב ולמרוח עם כפית על ראש כל מאפין.

 

 

מיני מאפינס גזר ושוקולד מריר (ללא תוספת סוכר)

 

2 גזרים בינוניים קלופים חתוכים גס (230 גרם בערך)

8 תמרי מג'הול בינונים ללא החרצנים

1 כפית תמצית וניל (אמיתית)

2 כפיות ממרח שקדים + 1/2 כוס מים (או 1/2 כוס חלב צמחי כלשהו)

1/2 כוס שמן (זרעי ענבים/ קנולה/ קוקוס וכד')

 

1/4 1 כוסות קמח כוסמין

1 כפית מחוקה אבקת אפיה

1/2 כפית מחוקה אבקת סודה לשתיה

1/4 כוס שבבי קוקוס

1 כפית חומץ

50 גר' שוקולד מריר (70% איכותי) קצוץ

 

1. טוחנים את הגזרים, התמרים, הוניל, ממרח השקדים+ המים (או חלב צמחי אחר) והשמן בבלנדר עד היווצרות קרם חלק מאוד.

2. מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה, מוסיפים את הקוקוס ותערובת הגזר הטחונה.

3. מערבבים היטב, מוסיפים את החומץ והשוקולד הקצוץ ומערבבים היטב.

4. מחלקים כפית גדושה לכל תבנית מיני מאפינס, כ 25 יח'. אופים 20 דק' ב 185 מעלות.

 

 

לעוד מתכונים מתוקים - לחצו כאן!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2023 by Healthy Cooking. Proudly created with Wix.com