
אורח חיים דל פחמימה
עקרונות, מתכונים והסברים
לקראת גיל 47 קיבלתי מתנה רביעית לחיי, שלוש מתנות דומות קיבלתי כבר בגיל 29 (סוכרת הריון מס' 1) בגיל 31 (סוכרת הריון הריון מס' 2) והמתנה המתוקה מכולן סוכרת הריון מס' 3 בגיל 40 שהיתה הפראית והקשה ביותר.
המתנה שקיבלתי בגיל 47 היא עליה בערכי הסוכר שעליתי עליה ממש בהתחלה הודות למעקב מתמיד בשל סוכרות ההריון- התוצאות של הסוכר בצום ושל בחלבון המסוכרר A1C הראו טרום סוכרת.
טרום סוכרת היא מצב שכיח ומשערים שבישראל ישנם כחצי מיליון (500000) איש במצב זה, זו מתנה מכיוון שמטרום סוכרת ניתן לשוב לערכי סוכר רגילים ולהתחמק מסוכרת שהיא מחלה קשה עם השפעה שלילית מובהקת על איכות החיים ואורכם.
במהלך 18 השנה שבהן קיבלתי את המתנות הללו למדתי המון על סוכרת ונקטתי בכל אמצעי תזונתי שאני מכירה וגם המצאתי חדשים כדי לאזן את הסוכר לאורך כל השנים. תזונה טבעונית מוקפדת ובריאה וגם פעילות גופנית היו חלק משגרת חיי- אבל זה לא הספיק. טרום הסוכרת הופיעה ואמרה- הנני כאן. לא מתפנה.
כך הבנתי שיש לי ברירה- להמשיך להתעקש שהמחקרים שמוכיחים שתזונה טבעונית עשירה בדגנים מלאים וקטניות וירקות שורש היא הדרך הנכונה וזה הגוף שלי שטועה או שמא להקשיב ולראות שהגוף שלי אומר- די לי, לא טוב לי, אני צריך שינוי מהותי.
ככה זה התחיל וכאן אני משתפת אתכם במה שלמדתי.
בשנתיים וחצי האחרונות אני מלמדת בסדנאות הבישול שלי רק מתכונים דלי פחמימה, ההתעניינות בתחום כל כך גדולה ולמשתתפים יש כל כך הרבה שאלות (נהדרות חכמות וחשובות!) עד כדי כך שנגרע זמן מסדנת הבישול המעשית לשאלות תאורטיות על אורח חיים דל פחמימות ועקרונותיו, לכן החלטתי לבצע ניתוח הפרדה בין המעשי- סדנאות הבישול ובין התאורטי - עקרונות אורח חיים דל פחמימות שיכול להוביל לאיזון מבורך של כל המדדים המטאבולים.
כך שסדנאות הבישול יתמקדו בפן המעשי של מתכונים וטכניקות, מרקמים ומצרכים ואילו הפן הרעיוני על כל עקרונותיו הקושרים בין המטבח, לאדם, לפעילות גופנית, משינה ועד קניות המצרכים- כל אלו ידוברו בתכנית בת שלושה מפגשים אונליין (זום) ואתם מוזמנים לקרוא את תכנית הקורס ולהירשם כבר עכשיו!

סילבוס התכנית: אורח חיים דל פחמימות בשלושה מפגשים אונליין
מחיר מיוחד ל 100 הנרשמים הראשונים: רק 330 ש"ח
לתכנית המלאה!
אי אפשר ללכת ברחוב בלי להריח קרואסון ולחם מהמאפייה, פלאפל בפיתה, עוגיות ודונאטס… כל פוסט שני ברשתות החברתיות הוא על עוגה מיוחדת או טרנד מתוק חולף של פנקייק או רולאפס או שוקולד דובאי. מכל עבר ועוד לא דיברנו על מנות מאפיינות לחגים - סופגניות, מצות, אוזני המן... זו המציאות שלנו.
כך שזה לא מפליא אותי שמי שבוחר באורח חיים דל פחמימות ממגוון סיבות ובדרך כלל מתוך כורח רפואי נמצא במגננה מתמדת נגד "האיומים" מבחוץ. ההרגשה היא ללכת בשדה מוקשים וכל מי שנמצא בכזו סיטואצית מלכוד ישמח ליד מושטת, לעזרה. היכן מותר לדרוך וכיצד לבדוק אם האדמה בטוחה, ממה כדאי להיזהר.
מהן פחמימות?
מה קורה לפחמימות בגוף (עמילן וסוכר) ואיך נוצרת תנגודת אינסולין
מתי יודעים שזה מתחיל ולמה טרום סוכרת היא סוכרת- איך זה התחיל אצלי ואיך זה מתחיל אצל אחרים…
מה היעד? איזון סוכר וגמישות מטאבולית- שיפור הרגישות לאינסולין
הרכב הצלחת הטובה:
חלבון
ירקות
שומן
היכן נמצאות הפחמימות גם כשהוצאנו את האורז/לחם/תפ"א מהצלחת?
בכל מקום!
גם בירקות יש פחמימות אך גם סיבים- יוקדש מפגש לירקות!
גם בחלבונים (טבעונים ושאינם)
גם סיבים הם פחמימות אך יש כאלו שאינם מתפרקים בגוף (והם הטובים!)
מה הבעיה עם דגנים מלאים וקטניות?
איך שבעים עם פחות פחמימות?
איך מכינים ארוחות בפשטות?
היכרות עם לחמים דלי פחמימות: הקנוי והאפוי
מתוקים, פירות וספורט:
הממתיקים הטובים
אלו שמתחפשים והם גרועים : כמו מלטיטול - נלמד לקרוא תוויות
הבעיה עם פרוקטוז - הוא בלתי מדיד, הוא טס לכבד, הוא נכנס ישירות לתאים ללא אינסולין ובכך גורם אצל סוכרתיים לסוכר להיות גבוה בדם
פירות יער בלבד - ומה עם השיטה לאכילת פירות עתירי סוכר עם אגוזים?
הדגמה: איך בוחרים שוקולד? המלכודת "ללא סוכר" ברגולציה הישראלית
מה הבעיה עם ממתיקים טבעיים מייפל, דבש, תמרים?
מה עושים כשבא משהו מתוק (על המנגנון שיוצר חשק- ואיך מפחיתים אותו)
כשאנחנו קוראים את רשימת הרכיבים במוצר וברצוננו להמנע מסוכר והיצרנים יודעים שאנחנו רוצים להמנע - הסוכר מתחפש לשמות כמו:
פרוקטוז /סוכר ענבים
גלוקוזסוכרוז
לקטוז
מלטוז
דקסטרין
מלטודקסטרין
איזומלט
סירופ אורז
סירופ תירס
סירופ לתת
אגבה
מייפל
סילאן
רכז תפוחים
קרמל
סוכר קוקוס
מולסה
ויש ממתיקים שאינם סוכר אך מתפרקים כמו סוכר כמה שעות לאחר צריכתם כמו:
מלטיטול וסורביטול.
יוצאי הדופן הם האריתרטול שהוא רב כהלי אך לא מתפרק בגוף ואלולוז שהוא סוכר נדיר וגם כן מופרש מהגוף ואיננו מתפרק.
איך בוחרים תבלינים, רוטב סויה ורטבים אחרים, אבקת אפיה ורסק עגבניות
פעילות גופנית: מה המטרה שלה? איך להיות פעילים
מהי הפעילות הכי מומלצת
מה התועלת של מסת שריר
מה הבעיה עם אימונים אירוביים בעצימות גבוהה? ולמה ממש לא צריך לאכול "משהו מתוק" לפני אימון.
ירקות, תחליפים ותכנון מראש
מה ירקות נותנים לנו: סיבים ויטמינים מינרלים ומים (וגם את מעט הפחמימות!)
איך מחשבים פחמימות - סיבים
הירקות הטובים - דל פחמימות איננו שיטה קטוגנית, גם בגלל הירקות.
תחליף פסטה: היכרות עם קונג'אק- יתרונות וחסרונות
חלב לקפה: למה יש סוכר בחלב שלי? (פרה, שיבולת)
מלכודת מוצרי חלב דלי שומן
מלכודת ללא גלוטן
מלכודת מיתוסים כוזבים: קטניות מונבטות לא הופכות לחלבון, קינואה היא לא חלבון, גם פחמימות מורכבות יכולות להעלות את הסוכר,
מה החשיבות של אורח חיים בכללותו??
מה עם הנוחות? כי מה שלא נוח ולא הגיוני, יחלוף.
תכנון מראש- מה אוכלים קובע מה קונים, מתי מבשלים.
מה נאכל כשנצא למסעדה/ארוחת שבת מחוץ לבית/ יום לימודים /סידורים
לא להתבייש להביא ארוחה מותאמת תזונה!
בדיקה עצמית- גם אם ממליצים על ממתיק או ירק והוא גורם לי אי נוחות במערכת העיכול, סימן שהוא לא מתאים לי, להיות קשובים לגוף.
למידה- חשוב כל הזמן ללמוד, מה טוב לי ומה לא. (סיפור האלולוז שלי).
זיהוי השובע: נקודת השובע קריטית בעיני, לעצור לפני השובע משמעותו שאהיה רעבה מוקדם מדי, לעבור את נקודת השובע זו בחילה, נפיחות, הרגשה רעה.
מכירים את הקלישאה של בלוגרי אוכל "אי אפשר להפסיק לאכול"? שם בדיוק. אוכל אמיתי משביע כך שחייבים להפסיק לאכול ברגע ששבעים.
זה לא חטיף כבדרך אגב, זו לא זלילה- זו אכילה.
שילוב חכם של חלבון ושומן מספק שובע לשעות ארוכות, על ידי כך מרווחים את הארוחות - אוכלים פחות ארוחות ביממה ונותנים הפוגות מאוד חשובות ללבלב.
מתי רואים תוצאות?
מתי כדאי לבדוק שוב את הסוכר?
ירידה בהיקפים וירידה במשקל.
ירידה במשקל מהירה יכולה להעיד על אובדן מסת שריר ונוזלים - יש לשים לב למשק המלחים בגוף!
מבינים עכשיו למה נוצר הכרח להפריד את התאוריה מסדנאות הבישול המעשיות???