top of page

סנדוויץ' טבעוני דל פחמימות

מכירים את הסיפור על הדוכס מסנדוויץ'? 

איש אצולה זוטרה בשם ג'ון מונטגיו , דוכס של העיירה הקטנה סנדוויץ' בבריטניה, מהמר כפייתי שלא רצה לעזוב  את שולחן ההימורים לטובת שולחן האוכל ולכן ציווה על משרתיו להגיש לו פרוסות צלי קר כרוך בפרוסות הלחם המאפשר אכילה ביד אחת ובכך זכה להיות מונצח לעד באחד המאכלים הכי נפוצים בעולם…

ובכן- כריך דל פחמימות יכול להיות שתי פרוסות לחם דל"פ (דל פחמימות) עם ממרח אבל אם נלך למקור ונסתכל על רכיבי הארוחה דלת הפחמימות כולה, הרי שהלחם איננו קיים בה, אלו ירקות!

אז בהשראת הדוכס מסנדוויץ' לקחתי פלפל עסיסי הפכתי אותו לכלי קיבול לטופו המתובל שלי. וכך יצרתי סנדוויץ' שאין בו לחם אבל יש בו בדיוק את הרעיון של ארוחה מלאה הנאכלת ביד אחת שלא מתוך צלחת.


ואתם שואלים אותי- איך אוכלים את זה? 

אז תחשבו על לאפה עסיסית שמחזיקים בשתי ידיים קרוב לפה ושנותנים בה ביס ועוד ביס ועוד ביס, זה לא אלגנטי וזה בהחלט יגרום לנשות האצולה לצקצק בלשונן בשל נימוסי השולחן הקלוקלים הללו! אבל אנחנו במזרח התיכון אז זה בסדר.


נמנעים מאכילת פלפלים?

השתמשו בעלה של חסה אייסברג ליצירת לאפה!

רק אייסברג, חסה רומית לא תצליח להחזיק את הצורה הרצויה.




1 פלפל 


150 גרם טופו

2 כפות שמן זית

1 כף רוטב סויה (או יותר, ענין של טעם)

1 כפית זנגויל מגורר

2 ראשי בצל ירוק

½ כוס חסה אייסברג (!) / מנגולד / פטריות/ זוקיני


  1. חותכים לקוביות את הטופו, מניחים במחבת עם שמן, רוטב סויה וזנגוויל.

  2. מפרידים בין החלק הלבן של הבצל הירוק והחלק הירוק, חותכים לפיסות בגודל קוביות הטופו בערך, מניחים את החלק הלבן עם הטופו ומדליקים את האש.

  3. בינתיים חותכים גם את החסה/ירק אחר.

  4. מזהיבים את הטופו וחלקיו הלבנים של הבצל הירוק, וברגע שהושג הצבע הנכון מוסיפים את שאר הירקות ומקפיצים עוד מעט רק כדי לרכך אך להשאיר פריכות מסויימת.

  5. נותנים לטופו להתקרר, באמצעות סכין חדה וקטנה (אני ממליצה על טורנה) חורצים לעומק כס"מ סביב לעוקץ הפלפל ושולפים את העוקץ יחד עם הגרעינים, מפרידים קרומים שנותרו ומנערים זרעים שנשרו פנימה והרי לנו- מיכל נאה למילוי הסנדוויץ'.

  6. ממלאים את הסנדוויץ' בטופו שהתקרר.

  7. אם הסנדוויץ' מיועד לניוד- אורזים אותו היטב בניילון נצמד או בקופסה המתאימה למידותיו, שומר על פריכותו גם לאורך שעות.

    הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

    לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

    לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!