December 14, 2019

חנוכה, חג השמן והאור והטיגונים...

כל השנה אני מתרחקת משמן קנולה ומטיגונים אבל בחנוכה, 8 ימים של טיגונים חסרי מצפון ורגשות אשם.

קודם כל- כל מה שאנחנו מכינים בבית הוא פי 1000 יותר טוב ופחות מזיק מכל סופגנייה קנויה, גם אם היא אפויה (כדי שסופגנייה לא תהיה לחמנייה עם אבקת סו...

יום אחד ( איזה כייף סיפור שמתחיל כמו שצריך!!!) התאוותי למרק פטריות בשמנת. ניגשתי נינוחה שלא לאמר אפילו שאננה לספר שלי "בישול טבעוני ישראלי" פתחתי בפרק המרקים ונחרדתי לגלות ש- אין, נאדה יוק וכלום? הייתכן? אין לי מתכון למרק פטריות בשמנת?

אז הנה הוא כאן לפניכם אחד המרקים ה...

לו זמן היה כסף אז החלק המתוקצב ביותר בשעות היצירה שלי היה מוקדש למחלקה "פניות הציבור וקשר עם הבוחר".

כי אני לא עומדת בפני בקשות ישירות, וגם- למה לי לעמוד מנגד? הכי כייף זה לטבען, ליצור ממוקד מטרה לתת לעם את מה שהעם רוצה!

אז לאחר בקשות מרובות, הנה הוא- רוטב שמנת עגבניות ט...

מה זה אוכל שנוסע טוב?

בקיץ אנחנו מבלים שעות רבות בבריכה או בים עם הילדים. מזנון הבריכה הוא סוג של מוקצה מחמת ג'אנק ופחד מאי קולי עבורי, ארטיק זה בסדר, גם הוא יגיע באריזה סגורה ולא גלידה מהמכונה לדוגמה...

אז תמיד הקפיצה לבריכה מלווה בהערכות (לדעתי מינורית) של אריזת מטעמים...

ריכזתי עבורכם כאן רשימת מתכונים אהובים לכבוד עונת הפשטידות - כן!!! יש כזו!

היא מתחילה בחג שבועות ונמשכת לתוך מסיבות סוף שנת הלימודים בגנים ובתי הספר ומגיעה עד הקיץ העמוק בו מחפשים מזון משביע שאפשר לאכול קר מהמקרר.

הכללים הקבועים לפשטידה טבעונית הם:

 לעבוד עם חומרים לא רט...

בחאלב (סוריה) הוא נקרא קובה צמחוני

בטורקיה הוא נקרא צ'י כופתה

אני בכלל קוראת לזה קבב בגלל הצורה וגם כי הוא מתאים בול לכל על האש/ פיקניק כשלא רוצים לאכול בהכרח דברים מפוחמים....

בכל מקרה זו מנה זה פשוט מאוד להכנה, אלגנטית להגשה וטעימה בצורה יוצאת דופן. אההה ואפילו בריאה, א...

חג האביב בפתח וכל ישראל עסוקים בניקיונות. גם אני רוצה לעסוק בניקיון אבל מסוג אחר. אני רוצה להפסיק ללכלך את העולם בכלים חד פעמיים שיוצרים איים של פלסטיק בים, הררי אשפה ביבשה ומפגע שכולנו נבכה עליו עד קץ האנושות, כי הפלסטיק יישאר כאן הרבה אחרינו. לא נעים אה?

אז אפשר שיהיה...

איך מתכון נולד? 

לפעמים קורה שמרימים לי להנחתה והתוצאה מפתיעה אפילו אותי!

לקבוצת הפייסבוק שלי:  גלי- גלי לי... כל התשובות לבישול טבעוני בריא  (אתם מוזמנים להצטרף ממש עכשיו) עלתה שאלה. בתמונה רשימת רכיבים של קרקרים ללא גלוטן ובקשה ממני להעלות באוב מרשימת הרכיבים...

March 31, 2019

סדנת הטופו הקרובה ב05/04 יום שישי בבוקר

גלי - 0528-924766

December 25, 2018

שעה? 

הכיצד? הרי יש ללוש, להתפיח, לעצב, להתפיח, ורק אז לאפות אז.... שעה? 

כן כן כן!

טריק מדליק! 

הרי קמח כוסמין גם ככה עני בגלוטן אז התפחות ארוכות לא יגרמו לו לאווריריות מיוחדת, מאפים מבוססי כוסמין מלא יכולים להיות נימוחים ורכים ולתוצאה הנכספת הזו אין צורך בהתפחה ארוכה.

אם...

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive