top of page

לוביה רוביה שחורת העין

לוביה היא שעועית חמודה, במצבה הטרי היא ירוקה וארוכה, דקה ועדינה ומתאימה מאוד לכל המאכלים שאתם מכירים לשעועית ירוקה, במצבה היבש- היא אפילו מפתיעה יותר כי היא לא דומה לשעועית לבנה אלא היא נימוחה ממנה, כייפית וזורמת גם עם השריה קצרה או אפילו ללא השריה כלל.

באנגלית היא נקראית "אפונה שחורת עין" אע"פ שהיא שעועית ולא אפונית... היא נפוצה מאוד בבישול ההודי והאפריקני וכך הגיעה גם לברזיל (האקרג'ה שדומה כל כך לפלאפל שלנו!).

אני מאוד אוהבת לוביה, היא קטנית משמחת וראויה לשולחנות שישי וחג לא רק בראש השנה.

בסדנת הקטניות שלי אני אוהבת ללמד סלט לוביה עשיר וצבעוני שהפך כבר לפייבוריט של משפחות רבות במהלך השנים. את הלוביה אני משדכת לפרי חמצמץ ועסיסי כמו רימון (כמה שזה מתאים לסימני החג!) או ענבים או קרמבולה או משמש... הלוביה העדינה הולכת וזורמת עם כל אחד מהם.

מכיוון שדלת פחמימות אנוכי, השנה אכין לוביה קצת אחרת. בחרתי בתבשיל שמאוד מתאים לבישול ארוך, לסתיו ולחשק לאוכל ביתי מנחם ומפנק.

אז איך הופכים תבשיל קטניות נהדר לכזה המתאים לתזונה דלת פחמימות?

מעשירים אותו בחלבון כמובן! כופתאות הסויה (או נתחי סויה גדולים) מתאימים כאן מאוד לבישול ארוך ואיטי.

הלוביה המבושלת מכילה כ 20 גרם פחמימה ל 100 גרם, ויחד עם נתחי הסויה העשירים בחלבון מקבלים מנה מאוד משביעה ומנחמת ועשירה בכל טוב תזונתי שגם אפשר להכין מראש (תבשיל כזה רק משביח בחימום חוזר!) ומתכונים כאלו הם ברכה לכל בית מארח.



תבשיל סויה ולוביה

1 כוס לוביה יבשה

1 זוקיני

3 כפות שמן זית

2 שיני שום

½ כפית כמון

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

1 כפית פפריקה

1 צרור כוסברה טריה

1 כף רסק עגבניות

מלח

1 פלפל חריף יבש / קורט שבבי צ'ילי

½ 2 כוסות מים

1 כוס כופתאות סויה יבשות (בונזו)


  1. משרים את הלוביה 3-6 שעות, מסננים ושוטפים.

  2. חותכים זוקיני לקוביות קטנות, מטגנים בשמן. מוסיפים שום פרוס ואז תבלינים יבשים, כוסברה טריה קצוצה ובסוף את הרסק וממשיכים לטגן.

  3. מוסיפים את הלוביה, מים, סויה ופלפל חריף שלם ומרתיחים. מכסים ומבשלים על אש קטנה או פלטה של שבת כשעה וחצי (ואפשר גם 6 שעות!).



הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד

לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה,

עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!



Opmerkingen


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts