top of page

סלט נבטים וטופו משי

אולי נתקלתם במקררי רשתות השיווק בקופסאות טופו באריזת פלסטיק קשיח, יתכן והיה רשום על הקופסה: טופו דחוס. זה לא באמת דחוס כמו שאתם מדמיינים טופו דחוס, זה בעצם טופו משי...

והוא נפלא!

בעקבות הקימצ'י הגעתי לחקור את צפונות הבישול הקוריאני וגיליתי עולם מופלא שיכול בהתאמות די פשוטות להשתלב בשגרת אכילה שהיא טבעונית ודלת פחמימות.

קצת איפכא מסתברא כי הבישול הקוריאני הוא עתיר מאכלים מן החי וגם פחמימות אך יש בו גם הבלחות מדליקות של מתכונים מסורתיים שאין בהם מן החי ואין בהם פחמימות ויש בהם פשטות כובשת עם מרקמים מדהימים וטעמים מיוחדים ושובי חיך.

אז אם מצאתם קופסה כזו של טופו משי, בורכתם.

אם לא- אפשר להנות מסלט הנבטים ללא הטופו, בכל מקרה- אל תשתמשו בטופו מוצק ואפילו לא טופו רך, זה לא זה. אני לא ממליצה למתכון זה על הטופו העמיד, הוא לא טעים מספיק כדי לעמוד במשימה העדינה של אכילה כפי שהוא.

לתיבול אני משתמשת בכף אחת של שמן שומשום וארבע כפות של שמן זית אבל ניתן להשתמש ביחסים לפי טעמכם האישי, אני רגילה לשמן זית ומסוגלת לקבל כמות מדודה של שמן שומשום בפה כי יותר מדי ממנו משתלט לי על שאר הטעמים, אבל אתם יודעים, תיבול זה ענין של טעם, לכו עם מה שטעים לכם.

כמו כן- ניתן להגביר את ווליום של הטעמים עם שום וזנגביל כתושים- אני העדפתי הפעם להמנע מהם.

אם תרצו להוסיפם- עשו זאת יחד עם השומשום.

כך או כך אני כבר החלפתי את המרקים והתבשילים החורפיים בתזונת קיץ קלילה, והמנה הזו היא אחת המדהימות לאכילה קייצית!



מצרכים ל 2 מנות:

1 חבילת טופו משי (לא הסוג העמיד אלא זה שקונים מקורר)

1 חבילה נבטים סינים

לתיבול:

1 כף שמן שומשום כהה

2 כפות שומשום

1 כף גוצ'וגארו (פלפל חריף קוריאני, ניתן להמיר בחצי כפית שבבי צ'ילי רגילים)

4 כפות שמן זית

3 כפות רוטב סויה (או יותר, לפי הטעם)

1 גבעול בצל ירוק


הכנה:

  1. בסיר גדול מרתיחים מים.

  2. פותחים את קופסת הטופו ובעדינות מעל הכיור הופכים את הקופסה מעל כף היד כך שהיד תקלוט את הטופו והנוזלים ינוקזו לכיור. חולטים את הטופו בשלמותו כדקה במים הרותחים, שולפים בעדינות באמצעות מרית ומניחים בצד. ההרתחה מפיגה את טעמי הלוואי של השימור.

  3. שוטפים את הנבטים וחולטים בסיר עם המים הרותחים כ 2-3 דקות. לא לבשל יותר מדי! מסננים ושוטפים במים קרים ומשאירים במסננת להגרת נוזלים. לוחצים קצת, חשוב להפטר מהנוזלים העודפים.

  4. במחבת/סיר קטן מחממים שמנים (שומשום וזית) עם השומשום עד שהשומשום קלוי קלות, מוסיפים גוצ'וגארו (או שבבי צ'ילי), מערבבים בשמן החם ומוסיפים את הבצל הירוק כשהוא קצוץ דק. מכבים את האש ומוסיפים רוטב סויה. מפרישים כף מהרוטב ושומרים בצד.

  5. מערבבים את הנבטים המנוקזים עם הרוטב, מניחים מעל הנבטיםן את הטופו ויוצקים את הרוטב ששמרנו בצד. מגישים בטמפרטורת החדר.


ככה נראה גוצ'וגארו, הייחודיות שלו היא חריפות מאוד עדינה וצבע מאוד דומיננטי כך שהוא טעים, לא חריף וגם צובע את האוכל באדום מפתה.





הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!


Comments


Featured Posts
Check back soon