דל פחמימות, כבר לא טבעונית...
- גלי לופו אלטרץ

- לפני 12 דקות
- זמן קריאה 3 דקות
בספטמבר 2023 פרסמתי טור בשם טבעוני דל פחמימות בבלוג זה. היום כשנתיים אחרי הפרסום אני מפרסמת את הטור הנוכחי, שהכותרת שלו היא דל פחמימות- כבר לא טבעונית... עבורי שיטת דל פחמימות היא לא עוד טרנד או דיאטה, היא אורח חיים של ממש שמוכיח את עצמו באיזון הסוכר שלי ולכן המחוייבות האישית שלי לקיים אותו על הצד הטוב ביותר.
בחודשים האחרונים אני מלמדת בתכנית הזום שלי בת שלושת המפגשים על אודות השיטה, העקרונות והיתרונות שלה במיגור הסוכרת ואיזון ערכי הסוכר ואיכות החיים. התכנית פופולרית מאוד וכל חודש נפתח סבב חדש ובו משתתפים הנחשפים לנזק שסוכר גבוה גורם ואיך ניתן לנהל אורח חיים כייפי ונינוח גם בהמעטת פחמימות. לא קטוגני, לא קיצוני ולא אסור ומותר, לא שחור ולבן ואפור- אלא עקרונות מפתח לאורח חיים בריא שמתאים במיוחד לנשים בגיל המעבר אבל גם לאנשים מעל גיל 60 (אחד משלושה הנו טרום סוכרתי!) ולאנשים מגיל 25 ומעלה- אחד משישה הוא טרום סוכרתי! הסטטיסטיקה מבהילה ממש...
הרישום לתכנית כאן:
אורח חיים דל פחמימות בשלושה מפגשים אונליין
מחיר מיוחד ל 100 הנרשמים הראשונים: רק 330 ש"ח
לתכנית המלאה!
כל חודש נפתחת תכנית ביום אחר בשבוע לנוחותכם
מקבלים הקלטה מלאה למחרת כל מפגש
ונחזור לענין שלשמו התכנסנו, למה את כבר לא טבעונית גלי?
מאוד רציתי שטבעוני דל פחמימות יצליח לי, עבדתי מאוד קשה ללמוד, לחקור ולפתח מתכונים ואכן מבחינה יצירתית הייתי בשיא! אך מנגד- הלכתי וכחשתי, איבדתי משקל כפי שסיפרתי בטור הקודם אך בעצם גם ירדתי שלא במפתיע- גם כמות מסויימת של מסת שריר. זה תהליך פירוק שאופייני לגיל אך הואץ בשל תזונה חלקית.
למה לא מפתיע? כי איבוד מסת שריר אופיינית לירידה במשקל ואיבוד מסת שריר אופיינית לגיל המעבר ואיבוד מסת שריר מתרחשת אצל כל מי שלא עובד קשה לשמר אותה ואני מדברת על כך בהרחבה בתכנית לאורח חיים דל פחמימות דלעיל.
בד בבד עם שינוי בסוג הספורט שעשיתי שמתי לב לסימני מצוקה פיסים ונפשיים הקשורים לטבעונות דלת פחמימות:
הייתי שקועה במחשבות אובססיביות על אוכל וחלבון בפרט, חלבוני הגלוטן והאפונה הרגישו מצד אחד משביעים ולא משביעים בעת ובעונה אחת, מנפחים אך לא משביעים באמת... טופו המשכתי לצרוך מדי יום. בעצם בהעדר קטניות בכמות סבירה (כי עומס פחמימתי ואני מסבירה את זה בצורה מסודרת בתכנית הזום!) מקורות החלבון שלי היו מאיכות ירודה בו בזמן שהצורך של הגוף בחלבון בזמינות ביולוגית טובה הלך ועלה כי הגיל, אוי הגיל...
לאתגר את הטבעונות שהיתה לי כטבע שני לא היה קל, אבל הבריאות היא ערך עליון עבורי, ולאחר כשנה הגעתי לדרך בה גם אני, גם הסוכר וגם מסת השריר שלי, כולנו יחד מתחזקים אורח חיים דל פחמימות פסקטריאני, שמשמעו צריכת ביצים, מוצרי חלב דלי פחמימות ודגים.
ומה קרה?
קיבלתי שקט בראש ושקט בגוף ושובע שנמשך שעות ארוכות, יחד עם אימונים ממוקדים בניתי מחדש מסת שריר שמסייעת לי במשברי גיל המעבר כמו גם במאבק מול הסוכרת.
למדתי שמנגנון השובע שהוא הורמונלי ולא מכני גרידא מגיב לחלבון איכותי בצורה מובהקת.
בטבעונות דלת הפחמימות מיעוט מקורות לחלבון איכותי המציע זמינות וערך ביולוגי טוב (רק טופו עמד בתנאים הללו) השפיע לי על מצב הרוח וגרם תחושת רעב (בראש!) שאיננה נעוצה בגרעון קלורי ופגע בתחושת האנרגיה והחיות שלי. המעבר האישי שלי לתזונה ים תיכונית פסקטריאנית לא מוחקת ומאיינת את המושג וסגנון החיים "טבעוני דל פחמימה" - ישנם אחרים המסוגלים לשגשג בו, אלא שהגוף שלי אותת אותות של מצוקה וחוסר נוחות ובחרתי להקשיב להם. שהרי כל אחד מאיתנו ישגשג על תזנה אחרת ואם יש משהו ששלוש סוכרות הריון לימדו אותי- לא כל מה שמצליח תזונתית בנקודה אחת מחוייב המציאות שיצליח שוב בדיוק באותה הנקודה. התזונה שעבדה עבורי נהדר כמעט 20 שנה כבר לא עובדת נהדר כשאני בת 50, אני נדרשת היום לתזונה שונה וזה מה שאני עושה, מפתחת וגם מלמדת ואתם מוזמנים ללוח הסדנאות שיעלו בו בקרוב סדנאות חדשות המשקפות את התזונה הים תיכונית פסקטריאנית שהיא דלת פחמימות אך עשירה בחלבון. התכנים שיעלו לבלוג המתכונים ישקפו גם הם את המהלך, המתכונים הטבעונים נשארים כמובן נגישים אך מעתה יעלו גם מתכונים שאינם טבעונים.
זה לא סוף, אלא המשך, הגעתי לטבעונות מתוך התכווננות בריאותית והמשיכה לתזונה מיטבית ומדוייקת לי היא זו שמושכת אותי הלאה, לכיוון אחר.
גלי לופו אלטרץ, מורה לבישול בריא.




























