top of page

מרק כל ירק- פטנט לשובע בדוק!

  • תמונת הסופר/ת: גלי לופו אלטרץ
    גלי לופו אלטרץ
  • לפני יום 1
  • זמן קריאה 2 דקות

בספר שלי "טבעוני פשוט וטעים" יש מתכון למרק שקראנו לו "מרק כל ירק" שעובד נהדר ונותן תוצאה מעניינת וטעימה ובעיקר - שונה כל פעם שמכינים אותו מירק אחר כי הוא מרק המבוסס על רכיב בודד, רכיב עיקרי אחד שנותן לו את הטעם והצבע היחודי לירק וניתן להכין אותו ממגוון רחב יחסית של ירקות ולקבל כל פעם תוצאה אחרת!

מכרובית- מרק לבן וקטיפתי

מפטריות- מרק אמנם אפור אך בטעם מטורף אוממי עוצמתי ומרקם קציפתי

מברוקולי - מרק ירוק פסטלי

מזוקיני- מרק ירקרק ועדין מאוד

וכן הלאה, השיטה של הבישול היא סופר קלילה ופטנטית ממש- שמים את כל המצרכים בסיר מרתיחים וטוחנים! פשוט פשוט פשוט.

כשעברתי לתזונה דלת פחמימות ונפרדתי מהדגנים והקטניות בצלחת חששתי שמא אהיה רעבה עד שאסתגל, לכן אימצתי את שיטת המרק הטחון להוספת שובע לארוחה שהרי מרק מגדיל את נפח הארוחה מבלי להוסיף לה משהו מעבר למעט ירקות ושומן בריא והרבה מים חמים שמשפיעים לטובה על השובע.

נכון להיום אינני נדרשת ל"קביים" האלו, כי לאחר תקופה בתזונה דלת פחמימות נפח הקיבה הצטמצם ואני רגילה לאכול פחות נפח אבל של מזון יותר מזין בערכים החלבוניים, כך שאני מכינה לי מרק כל ירק רק כשמעוניינת בפינוק מחמם ומהיר הכנה וגם זה מענג בפני עצמו. זה מתכון שחביב עלי מאוד כי הוא סופר פשוט להכנה אך טעים בצורה יוצאת דופן, הירק הנבחר מקבל במה רק לעצמו וזה משתלם, לתת לו להופיע הופעת יחיד על הבמה.

המתכון פורסם בספר שלי על כל הגרסאות שלו גם אלו שהנן פחמימתיות יותר (בטטה, דלורית אפונה וכד') כאן אני מציינת רק את החלופות דלות הפחמימה.



ree

ל־2–3 מנות


2 כוסות מים

2–4 שיני שום

1/2 כפית מלח

1 סלסילת פטריות / 1/2 ברוקולי, מופרד לפרחים / 5 פרחי כרובית, מופרדת לפרחים / 2 זוקיני, חתוכים

2 כפות ממרח שקדים (שקדייה)


.1 שמים בסיר את המים, השום, המלח והירק הנבחר.

.2 מרתיחים ומבשלים עד ריכוך, כ־10–20 דקות. כדאי לבדוק את הירק עם חוד הסכין: הירק צריך

להיות רך לחלוטין.

.3 מוסיפים את ממרח השקדים וטוחנים היטב עם בלנדר מוט. אם המרק דליל מדיי, אפשר להרתיח עוד

כמה דקות. אם המרק סמיך מדיי, אפשר להוסיף עוד מעט מים.


* אפשר וכדאי להשתמש בירקות קפואים להכנת המרק.

אני אוהבת ללגום את המרק מכוס ואפשר לראות כיצד שילבתי אותו כאן בארוחה שלי.



 
 
Featured Posts
בקרוב יהיו כאן פוסטים ששווה לחכות להם!
כשיתפרסמו פוסטים, הם יופיעו כאן.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Healthy Cooking. Proudly created with Wix.com

bottom of page