צ'אי ושוקו מסאלה
החורף בישראל הוא לא חורף חורף, הוא יותר "לא קיץ" מאשר חורף, ועם זאת- הטמפרטורות יורדות.
אמנם מגהנום חם סחוניה דל מות הן יורדות ל"נעים עם סווטשירט ושמיכה על הרגליים סריגה בידיים וחתולה שיושבת על כל הקומפלקס" אבל בהחלט היו כאן כמה ימים קרירים.
אחת הדרכים הטעימות להתחמם היא משקאות חמים עם תבלינים חמים! תה נענע במטותא, אני שומרת לקיץ כי לנענע ומנטה תכונות מקררות (משחת שיניים? מסטיק? זה הרעיון באופן כללי) .
כמו צבעים חמים יש גם תבלינים מחממים: קינמון, זנגוויל (ג'ינג'ר), הל, ציפורן ואגוז מוסקט.
אחרי תקופה שבה קניתי כמה וכמה חבילות של תיוני מסאלה ועם עליית המחירים המרגיזה אמרתי "עד כאן!!" כי כל כך קל להכין לבד, וזה טעים פי אלף וזול כנראה פי 500.
אפשר לטחון בעצמכם את התבלינים אם יש לכם מטחנת תבלינים, סבלנות ואהבת טעמים טריים (שלא לאמר בעיית רגישות לטריות של הטעמים) ואפשר בקלות להכין עם תבלינים טחונים וזה ייצא מעולה גם כך.
היחסים כאן הם לפי הטעם שלי והוא עדין מאוד. אפשר להגדיל את כמות התבלינים הדומיננטים (ציפורן והל) לפי הטעם האישי, זה מה שיפה ומהנה בהכנה ביתית- עושים לפי הטעם.
כמו כן לא הוספתי כאן פלפל שחור ו/או צ'ילי או קאיין, זה אפשרי ומעולה למי שאוהב ספייסי בספייסס שלו.
אם תרצו לחשב שנייה את הפרשי המחירים אז 25 תיוני צ'אי מסאלה עולים בין 16 ל 20 ש"ח, ואילו חבילה של 100 תיונים של תה שחור רגיל ללא התבלינים עולה סכום דומה. עלות התבלינים במשקל היא מזערית, מספר שקלים בלבד, וזו המשמעות המכאיבה בכיס של פערי שיווק.
כמו תמיד המתכונים שלי כוללים טריק נוסף, את המשקה החם והמתובל נעשיר בחמאת אגוז על תקן ההסמכה החלבית.
כאן השתמשתי בחמאת שקדים נהדרת שיש לה את הטעם הבסיסי ביותר שאיננו מאפיל על התבלינים אבל תחשבו על כל האופציות של שילובי טעמים שיכולים להיות כמו שוקו מסאלה עם חמאת בוטנים או חמאת לוז (שוקו נוטלה!) או צ'אי מסאלה עם חמאת קוקוס!
חמאות האגוזים "מקרימות" את המשקה ומעניקות לו שומן, השומן "פותח" את התבלינים וכך הטעם שלהם עולה כמה וכמה מדרגות למעלה, עם הקצפה טובה (ראו בסרטונים! יש עוד טריק!) נוצרת גם שכבה מוקצפת יפייפיה.
להכנת תערובת המסאלה
מערבבים ומאחסנים בכלי סגור:
4 כפיות קינמון טחון
3 כפיות זנגוויל טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית אגוז מוסקט
איך מכינים צ'אי מסאלה?
יוצקים חצי כוס מים רותחים לכוס עם תיון (תה שחור או ירוק לטעמכם)
מוסיפים רבע כפית מסאלה (או יותר לפי טעמכם)
מזיזים מעט את התיון, מוסיפים כפית חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים שרוצים: חמאת קוקוס, חמאת לוז, חמאת בוטנים וכד')
מקציפים עם מקציף חלב או באמצעות בלנדר מוט בכלי מתאים ברוחבו.
יוצקים את שארית המים כדי מילוי הכוס ונהנים!
צפו בסרטונים
איך מכינים שוקו מסאלה?
יוצקים חצי כוס מים רותחים לכוס עם 1/2 כפית קקאו
מוסיפים רבע כפית מסאלה (או יותר לפי טעמכם)
מוסיפים כפית חמאת שקדים (או כל חמאת אגוזים שרוצים: חמאת קוקוס, חמאת לוז, חמאת בוטנים וכד')
מקציפים עם מקציף חלב או באמצעות בלנדר מוט בכלי מתאים ברוחבו.
אם רוצים מוסיפים חופן קטן, ככפית של שוקולד מריר (אני משתמשת ב שוקולד 100%, כך שהוא ללא סוכר, לאמיצים בלבד!)
מקציפים שוב,
יוצקים את שארית המים כדי מילוי הכוס ונהנים!
Comentarios