top of page

אבקת תפוז ארומטית ושוקו תפוז

מאכלי ומשקאות חורף זה עונג, ומה יותר קלאסי מתפוז? אני גרה בטבורו של מה שהיה פעם פרדס תפוזים עצום, נשארו כאן רק מעט עצים שענפיהם עמוסים וכבדים בכתום כתום המפתה והריחני הזה.

הייתי יכולה להאנח ולהבין שעבורי, כטרום סוכרתית ימי הקסם של תפוזים עסיסיים הם הסטוריה שחלפה מזמן, אבל לא, התפוז עצמו אולי עתיר בסוכר אבל הקליפה הארומטית שלו, זו עם הטעמים המורכבים וכל הבושם- היא גם דלת פחמימות וגם עשירה בטעם!

אז בואו ותצללו איתי לפרק קסום במיוחד של גלי מרוויחה טעמים במקום לבכות על מה שהיה ואיננו עוד...

בן הזקונים ממש אוהב תפוזים, ואני לגמרי מבינה אותו! כל יום הוא אוכל בהנאה תפוז או שניים, רגע לפני שהוא אוכל את התפוז אני שוטפת היטב וקולפת עם קולפן את הקליפה הכתומה, ומניחה לייבוש על מגש קש או רשת.

תוך שבוע שבועיים (ומי שממהר יכול להעזר במיקרו יש לו יכולת מופלאה להאיץ את השבועיים לכדי 4 דקות) אני מקבלת קליפות תפוז יבשות ונוקשות, אותן אני טוחנת במטחנת תבלינים לאבקת תפוז משגעת ממש.

ככה פשוט.



ומה עושים עם אבקת התפוז הארומטית המטורפת הזו?

מה דעתכם על משקה חורפי שוקו-תפוז? אוהבי הז'אנר השוקולד תפוזי- אני מבטיחה לכם הנאה צרופה!



שוקו תפוז טבעוני ודל פחמימות!

1/2 כפית קקאו איכותי

1/2 כפית ממתיק לבחירתכם (החל מבלי ממתיק כלל ועד הרבה יותר, לטעמכם) - אני משתמשת בסוויטנגו אבל כל ממתיק יעבוד

1 כפית חמאת שקדים

1/4 עד 1/2 כפית אבקת תפוז ארומטית

1-2 קוביות שוקולד מריר 100% (או לבחירתכם)

הכנה:

  1. מניחים בכוס את המצרכים ומוזגים מים רותחים לחצי הכוס.

  2. מקציפים עם מקציפון אבל גם בלנדר מוט עושה את אותה העבודה בדיוק.

  3. יוצקים עוד מים חמים עד שפת הכוס.




ומה עוד מכינים מאבקת התפוז הארומטית?

נסו להוסיף כפית אבקת תפוז ארומטית למתכון המאפינס דל פחמימה

עם שוקולד צ'יפס

או להכין מאפינס עם תבלין מסאלה וקליפת התפוז המיובשת

או לתבל את ממתק השוקולד (הכל דל פחמימה!)






Comentarios


Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page