top of page

מאפינס אוכמניות טבעוני דל פחמימות

  • תמונת הסופר/ת: גלי לופו אלטרץ
    גלי לופו אלטרץ
  • 22 בינו׳ 2024
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 8 באוג׳

זה קורה לי די הרבה, שמתכון מתפתח בצורה לא ליניארית.

לפני כשבעה או שמונה חודשים ניסיתי לפתח מתכון למאפינס טבעוני דל פחמימה ונתקלתי בקשיים.

במאפינס טבעוני הקמח נותן את הגוף והיציבות למאפים, גם קמחים נטולי גלוטן כמו שיבולת שועל, טף וכוסמת עושים עבודה נהדרת- ובספרים שלי בישול טבעוני ישראלי וטבעוני פשוט וטעים יש מתכונים טבעונים כאלו שעושים כבוד גם למאפינס בריאותיים אפילו עם קמחי מקור אבל... הפחמימות!

אז הקמחים דלי הפחמימות שאני עובדת איתם כיום כמו קמח שקדים, קמח קוקוס ופשתן טחון ומהם אני יוצרת לחמים או קרקרים נהדרים אבל מאפינס - לא בא להם.

מה זה לא בא להם? ממש לא בא, בכלל בכלל לא.

ואז המתכון למאפינס אוכמניות דל פחמימות יצא להפוגה. וישב בשקט לטנטי באחורה של המוח שלי (וכבר צפוף שם!!) עד אתמול בבוקר.

אתמול בבוקר לקחתי את פצלוחון בן ה 8 לטיפול שיניים ושם אני לא מרגישה הכי נוח בעולם, החדר קר וסטרילי ורעש המקדחות מצמרר ויותר מדי אורות וריחות ובקיצור- זה לא כייף גם למלווה... אז אני נודדת לי למקום השמח שלי שזה מתכונים אלא מה, גוללת בין בלוגים בכל מיני שפות ורואה מתכון מעניין ללחם שקדים (טבעוני ודל פחמימות) קוראת את המתכון שוב ושוב ומגלה שהמתכון ההוא בכלל לא מזכיר לחם ולא לחמניות אלא מאפינס! באותו רגע התחיל לקנן בי קוצר רוח, שיגמר כבר טיפול השיניים ואוכל לחזור למטבח ולנסות לתקן את המתכון ולגאול כבר את המאפינס האלו לכדי מתכון גמור! נו כבר!

אז שיניתי את המתכון כדי שיהיה מאפינס אוורירי עם אוכמניות ומבושם בגרידת לימון, ואני חולקת אתכם כאן את הפלא.

שימו לב שאפשר לא להמתיק את המאפה, ואפשר גם להשתמש באריתרטול (סוויטנגו וכד') ורכז מונקפרוט או אלולוז שהוא ממתיק שכרגע אין להשיג בישראל וניתן להזמין מארצות הברית.

למיטב נסיוני רצוי להמתיק בשני סוגי ממתיקים כדי להפחית טעמי לוואי, זה טריק ישן של יצרני משקאות דיאט, כשיש ממתיק אחד טעמו עלול להיות דומיננטי ולא נעים, אך שימוש בשני סוגים מבלבל את בלוטות הטעם ויוצר טעם מתקתק עדין יותר.

תזכרו שהמתקה בתחליפי הסוכר היא בחירה ונתונה להחלטתכם ולטעמכם האישי, כמו מלח- יותר/פחות או אם בכלל.


ree


המצרכים ל 8 יחידות:

2/3 כוס מים קרים

2 כפיות פסיליום

1.5 כוסות קמח שקדים

1 כפית אבקת אפייה

2-3 כפות ממתיק גבישי (כגון ארתרטול/סוויטנגו/ אלולוז)

5-6 טיפות רכז מונקפרוט (אפשר גם בלי ואז להגדיל את כמות הממתיק הגבישי ל 3 כפות)

גרידה מחצי לימון

1/4 כוס אוכמניות (קפואות)


הכנה:

מערבבים בקערה מים קרים ושתי כפיות פסיליום. מניחים למספר דקות עד שמסמיך, מחממים תנור ל 180 מעלות.

מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים לכדי בצק מאוד רך.

מחלקים ל8 חלקים ומכדררים כל חלק לכדור בין כפות הידיים

מעבירים לשקעי מאפינס, אופים כ 20 עד 30 דקות (תלוי בתנור).


זהו, עכשיו כוס קפה או תה ומאפינס אוכמניות דל פחמימות ומוזמנים לסדנאות הטעימות שלי בכפר סבא

וגם לתכנית הזום אורח חיים דל פחמימות


הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!



ree

 
 
Featured Posts
בקרוב יהיו כאן פוסטים ששווה לחכות להם!
כשיתפרסמו פוסטים, הם יופיעו כאן.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Healthy Cooking. Proudly created with Wix.com

bottom of page