top of page

שוקולד טבעוני דל פחמימות

בבואכם לרכוש טבלת שוקולד טבעונית ודלת פחמימות- היכונו למפח נפש.

המבחר דל, המוצרים יקרים והגרוע מכל- השוקולד לא באמת טעים ובמרקם לא ממש נעים.

מתוך מצוקה זו לקחתי כל עצמי משימה ליצור חלופה שתהיה כל מה שהשוקולד בסופר הבטיח ולא קיים.

אז אחרי המון נסיונות דייקתי מתכון של שוקולד במרקם הכי מדוייק, כזה שנמס בפה אבל לא מהר מדי, ששומר על צורה גם בטמפרטורת חדר (24 מעלות, מעל זה כדאי להחזיק במקרר) מחומרי גלם זמינים ולא יקרים.

אם מדברים על מחיר - מחיר חפיסת שוקולד טבעוני המומתק באריתרטול (שלא מעלה את הסוכר בדם לא עכשיו ולא אחר כך) נע בין 14 ל 23 ש"ח ל 100 גרם.

100 גרם עיסת קקאו גולמית עולה כ 8.5 ש"ח, יחד עם שאר המצרכים הגענו למחיר דומה אך קיבלנו כ 30 יחידות טעימות ובמרקם הכי הכי.

המתכון יפורסם בספר "טבעוני דל פחמימות" (לא שם סופי) שאני עובדת עליו בימים אלו ממש ואתם מוזמנים להרשם לרשימת הפריווילגים שיקבלו הודעה חגיגית על צאתו לאור עם מחיר מבצע לרוכשים הראשונים כאן.

אבל עד שיגיע הספר אני לא מצליחה להשאיר אתכם באומללות נטולת שוקולד כה מופלא, אז אני מפרסמת כאן ועכשיו את המתכון והצלחתי גם להעלות סרטון המדגים את השלבים הפשוטים באמת.

הבעיה היחידה היא שאפילו שמדובר ב30 יחידות הן נגמרות מהר, מהר מדי.



השוקולד שלי - שוקולד טבעוני דל פחמימות עם נצנוצי תפוז


המידות מופיעות בגרמים כי עיסת קקאו (שוקולד 100%) נמכר בדרך כלל במשקל בצורת מטבעות וחמאת קקאו נמכרת כנטיפים קטנים. עם זאת מאחר ומשקל מטבח קטן לא קיים בכל מטבח לפי המדידות שלי 100 גרם מטבעות קקאו הם כ ¾ כוס מטבעות ואילו 30 גרם חמאת קקאו הם 3 כפות נטיפי חמאת קקאו.

את השוקולד אני ממתיקה עם אבקת ממתיק גבישי (כדוגמת אריתרטול). את האבקה ניתן לקנות או להכין בבית בחמישית המחיר (!) על ידי טחינה של אריתרטול (אותו אני קונה במשקל) בבלנדר סגור, בלנדר מוט לא יתאים כאן.

לאחר שטוחנים את הממתיק הגבישי המתינו מספר דקות לשקיעת האבקה לפני שפותחים את המכסה. כמובן שאפשר לקנות אבקת אריתרטול של אחד המותגים הידועים כגון סוויטנגו ולשלם פי 5 אם לא יותר...


100 גרם שוקולד מריר 100%

30 גרם חמאת קקאו

⅓ כוס חמאת שקדים

2 כפות אבקת אריתרטול


גרידת תפוז שלם+ כף אבקת אריתרטול נוספת


1.  ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו, מערבבים.

2.  מוסיפים את חמאת השקדים ושתי כפות אבקת אריתרטול ומערבבים היטב.

3. מערבבים ומעסים כף אבקת האריתרטול לתוך גרידת התפוז. מתבלים עם מחצית הכמות את עיסת השוקולד.

4. יוצקים לתבנית פרלינים ומקררים כשעה שעתיים.מחלצים מהתבנית.

אם רוצים טעם תפוז אינטנסיבי בוזקים על השוקולד את אבקת התפוז שנותרה.




המתכון בוידאו, באמת שזה ממש פשוט להכנה, צפו והיווכחו!



Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page