אוזני המן פרג טבעוני דל פחמימה
יש דבר כזה?
כן!
זה לא יאומן מה אפשר להפיק משקדים ופרג- עוגיה שמפוצצת בטעם וערכים תזונתיים, כאילו, זו עדיין עוגיה אבל היא בריאה באמת.
אז ככה,
לב העניין, מרכז העוגיה ומהותה באופן כללי למעט הצורה היא המלית- כאן נעתיר המון פרג וזה משחק מילים משעשע כי אחת ההשערות לגבי מקור שמה של העוגיה המסורתית הגיעה מידיש "האמען טאשן" (כיס פרג) שהתגלגלו לשונית לאוזני המן וכך נרגיש ששמנו המון האמען ובא לציון גואל כי מי בכלל רוצה לאכול אוזניים ואפילו אוזניים של רשעים זה בכלל לא עושה שכל ולא תיאבון.
אם כבר העוגיה המיוחדת הזו מזכירה את כובע שלוש הפינות (לכובע שלי שלוש פינות!) שהיה נהוג בקרב האצולה ובעלי הסמכויות באירופה ואמריקה עד תחילת המאה ה 19, בחיי! כי מה הקשר של משולש שווה צלעות לאוזניים?
ונחזור לאוכל ולערכים תזונתיים - פרג הוא מזון על, כן כן, הערך התזונתי הגבוה שלו מתאים מאוד לתזונה דלת פחמימות, עם למעלה מ 40% שומן, 18% חלבון ורק 8% פחמימות זמינות (השאר סיבים תזונתיים) וגם סידן וויטמינים מקבוצה B - תודו שלא פוגשים כאלו ערכים ביום יום.
מכיוון שפרג הוא קשוח, צריך לטחון טרי טרי ובעיקר לאהוב את הטעם המריר קמעה, המרקם המיוחד והצבע הבלתי מתפשר אני מקדישה את אוזני ההמן בגרסה דלת הפחמימות לפרג כי לא יוצא לי מספיק לאכול ממנו.
את המון ההאמען (פרג) יעטוף בשכבה דקה ועדינה בצק מקמח שקדים ופשתן טחון, בצק השקדים ללא גלוטן הוא עדין ולכן לא נרדד ונקרוץ כמו שנהוג באפייה קונבנציונלית אלא נעזר בניילון משומן קלות ונכין אחד אחד את המשולשים המעוצבים, זה חוסך עגמת נפש של בצק קרוע, ועצבים של מה שלא מסתדר בידיים... ההסבר וסרטון ההדגמה בהמשך המתכון.
נתחיל מהכנת המלית:
מחממים (בסיר על הכירה או בקערה במיקרו)
80 גרם פרג טחון (1/2 כוס פרג לא טחון -למי שטוחן במטחנת תבלינים בבית שזה הדרך היחידה לטעמי לצרוך פרג)
1/4 כוס מים
1 כף שמן קוקוס
1 כף קמח שקדים
1-2 כפות אריתרטול (או ממתיק אחר לבחירתכם)
1 כפית גרידת לימון
מערבבים היטב עד היווצרות עיסה מעט שומנית רכה ואחידה, מניחים שיתקרר.
להכנת הבצק:
מערבבים בקערה
1 כוס קמח שקדים (שימו לב למדוד כוס מחוקה ודחוסה)
2 כפות פשתן טחון (אני אוהבת להשתמש בפשתן בהיר אבל הכהה הרגיל גם בסדר)
2-3 כפות אריתרטול (או ממתיק גבישי אחר לבחירתכם)
קורט מלח
כפית תמצית וניל
1/4 כוס מים
לעיצוב אוזן ההמן:
מחלקים את הבצק ל 14 יחידות.
מכינים משטח ניילון (לי נוח לעבוד עם שקית עבה גזורה למלבן), משמנים אותו ממש קלות בחצי כפית שמן נוזלי (אני עובדת עם זית, זה לא מורגש בתוצר הסופי).
לוקחים פיסת בצק מגלגלים לכדור, מניחים במחצית משטח הניילון ומכסים בניילון העודף, מרדדים בעדינות (כי הבצק עדין) לעיגול.
מניחים כפית גדושה מלית, מקפלים את העיגול מעל המלית משלושה כיוונים ומהדקים מעט בקצוות ליצירת הצורה המסורתית כשמלית הפרג במרכז לא מכוסה ומציצה החוצה, היא מעט תתנפח, תשאירו לה מרווח נשימה.
מעבירים בזהירות לתבנית מרופדת נייר אפייה, אופים ב 170 מעלות כ 20 דק' עד שהקצוות מזהיבים.
כדאי להציץ בסרטון ההדגמה כאן כדי להבין את ההליך.
מקררים לחלוטין לפני שמעיזים לגעת!
הן יוצאות מהתנור חמות אך רכות כמו אוזניים נעימות של חתולה
ויקשיחו עצמן להיות האוזניים הפריכות של המן הרשע והצורר רק כאשר יתקררו.
הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.
לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!
לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!