top of page

סימפוניה מרירה מתוקה: עוגת שוקולד דלת פחמימות (וללא גלוטן)

אחת העובדות המצחיקות של חיי היא שהמתכון שמייצג אותי יותר מכל בעיני הציבור, זה שחוזר בהמלצות הבשלנים ושיש עליו מהללים ומשבחים ללא הרף הוא מתכון ל... עוגה.

עוגת קטיפה שחורה שגם זכתה לחיי נצח כסרטון יו טיוב ויש לה ממש מעריצים (לא שרופים, מעריצים שהוציאו אותם בדיוק בזמן מהתנור) כבר הרבה שנים שחוזרים אליה בנאמנות שנה אחר שנה, כל יום הולדת מחדש.

וזה ציני, וגם אבסורדי, כי אני עם כל האוכל הבריא שלי- במה התפרסמתי? בעוגה.

אז ביקשו ממני וגם אני החלטתי שצריך מקבילה דלת פחמימות שווה והנה היא.

בשינויים קלים שיתאימו לשוקולד- הנה היא בתפארתה, רק שמאחר ומדובר בשקדים ולא חיטה או כוסמין - הרי שהעוגה נמוכה ועשירה, שזה סבבה אבל נוטה יותר בהגדרה לבראוניז מאשר "עוגה", אז במקום להסביר למה העוגה נמוכה אולי קל יותר לקרוא לה עוגת בראוניז וכך לסכם את תיאום הציפיות בצורה הכי קולעת. כך או כך אני מעדיפה עוגה נמוכה מאשר עוגה כבדה, יחס הציפוי/עוגה כאן הוא מהמפנקים לטובת הציפוי וזו בכלל שחיתות דלת פחמימות.

למי שענייני הפחמימות רחוקים ממנו ורוצה לאפות עוגת שקדים שוקולד ללא גלוטן- אין שום בעיה להכין עם סוכר חום בעוגה ואבקת סוכר בציפוי ביחס זהה.



המצרכים לתבנית קטנה 20/20 או ל 8 מאפינס:


2 כפיות פסיליום

2/3 כוס מים קרים

2 כפות שמן קוקוס

1/4 כוס תחליף סוכר חום (על בסיס אריתרטול, או אריתרטול גולמי)

6-7 טיפות מונקפרוט/סטיביה (או עוד כף אריתרטול)

1/2 1 כוסות קמח שקדים

2 כפות גדושות קקאו איכותי

1/2 1 כפיות אבקת אפיה

קורט מלח

2 כפות שוקולד צ'יפס ללא תוספת סוכר (יש לרכוש עם המתקת אריתרטול או בלי המתקה כלל)

לציפוי:

50 גרם שוקולד 100% (כשליש כוס מטבעות עיסת קקאו)

1/3 כוס קרם קוקוס

1/4 כוס תחליף אבקת סוכר (אריתרטול טחון לאבקה)+ 3 טיפות מונקפרוט או ממתיק אחר


הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

  2. מערבבים בקערה את הפסיליום והמים, השמן ותחליפי הסוכר. מניחים למספר דקות.

  3. מוסיפים קמח שקדים, קקאו, אבקת אפיה, קורט מלח ושוקולד צ'יפס. מערבבים היטב, העיסה דומה יותר לבצק רך מאשר בלילה של עוגה- זה בסדר, כך זה אמור להיות.

  4. לעוגה: מרפדים תבנית ריבועית (20/20) בנייר אפיה ומשטחים בכפות הידיים את העיסה. למאפינס: מחלקים ל 8 חלקים ומכדררים כל חלק לעיגול ומניחים בתבניות המאפינס.

  5. אופים כ 25 דק'. המאפה לא תופח! אבל הוא בהחלט הופך להיות אוורירי.

  6. להכנת הציפוי: ממיסים בעדינות את השוקולד (במיקרו או מעל מים רותחים בגיגית שלומית*), מוסיפים קרם קוקוס וטורפים היטב עם מטרפה ידנית או חשמלית. בהתחלה קשה למסה להיות אחידה, תמשיכו לטרוף זה יקרה. מוסיפים את אבקת תחליף הסוכר וטורפים שוב ממש טוב עד היווצרות ציפוי מוקצף ואחיד, שקל למרוח אותו.

  7. מניחים לעוגה/למאפינס להתקרר ומורחים את הציפוי באופן אחיד, אני תמיד מעדיפה לחתוך לפני שהציפוי מתקשה.


*גיגית שלומית היא באן מארי, סיר מים רותחים שמניחים מעליו את קערת השוקולד להמסה בחום עקיף ועל כן עדין יותר מאש גלויה.




הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.

לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!

לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!



Comments


Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Healthy Cooking. Proudly created with Wix.com

bottom of page