נקניקיית סייטן - חלבון טבעוני
נסכים שלא להסכים?
יופי. אז עכשיו ניקינו את השטח לשיח מכבד ולמתכוני סייטן.
סייטן הוא מוצר בעיבוד מסורתי המבוסס על חלבון החיטה, גלוטן, ואיננו מתאים לרגישים לגלוטן ממש כמו שפלפל אדום הוא ירק נהדר ממשפחת הסולניים והכי עשיר בויטמין סי מכל הירקות אך איננו מתאים למי שרגיש לפלפלים.
את הסייטן ניתן להכין בשיטה הארוכה המסורתית של שטיפת בצק, זו שיטה מרתקת המבוססת על חומר גלם זול ונגיש- קמח חיטה רגיל בשלושה שקלים מהמכולת. בתהליך מעט ארוך שדורש מים וסבלנות שוטפים ממנו את העמילן (הפחמימה) עד שנותרים עם בצק אלסטי שרובו חלבון החיטה (גלוטן) וסיבים תזונתיים והוא עתיר חלבון ודל פחמימות שהרי הפחמימות נשטפו... אני מצרפת כאן למטה סרטון הכנה להרפתקנים, זה רק נראה מורכב בעצם זו כביסה ידנית שלוקחת 10 דקות.
היום אני רוצה ללמד אתכם שיטה מקוצרת להכנת סייטן, שיטה הנהוגה אצל רוב היצרנים הביתיים והתעשייתים המבוססת על אבקת גלוטן שניתן לקנות בחנויות המתמחות במוצרים לאפייה כגון קוקסטוק וכדומה.
למה להכין נקניקיית סייטן?
מלבד הערך החלבוני והטעם הטעים הרי שמדובר בעצם במנת חלבון מאוד וורסטילית, כזו הניתנת להכנה במגוון דרכים מהירות וזריזות ליצית ארוחה שטרחה מועטה כרוכה בהתקנתה אך הערך הקולינרי והתזונתי שלה לא מוטלים בספק.
אני מכינה פעם בחודש מלאי נקניקיות ומקפיאה.
להכנת ארוחה קלילה אני מפשירה נקניקייה אחת, פורסת ומקפיצה עם ירקות או מכניסה כמו שהיא, קפואה, לתבשיל. קל, קל, קל.
הטרחה היחידה כאן היא להצטייד בקילו אבקת גלוטן, היא תספיק לכם למלאי מכובד של נקניקיות.
המצרכים:
½ כוס מים
¼ כוס רסק עגבניות (מומלץ פסאטה, רסק העגבניות הנוזלי שאין בו הרבה פחמימות והוא ללא סוכר מוסף)
¼ רוטב סויה
¼ כוס שמן זית
½ כפית שבבי צ'ילי (או יותר, עניין של טעם)
½ כפית רוזמרין יבש/ מרווה/אורגנו (עניין של טעם ומה שיש לכם במגירה...)
2 כפיות פפריקה מעושנת
1 כפית שום גבישי
½ 1 כוסות אבקת גלוטן
מערבבים בקערה את הנוזלים והתבלינים.
מוסיפים את הגלוטן ומערבבים עד היווצרות בצק, זונחים את הכף ולשים בידיים כדקה.
מרתיחים מים בסיר אידוי (אין שום בעיה עם סיר רגיל גדול שבתוכו קערית ועליה צלחת מעל גובה המים, גם זה מכשיר אידוי!).
מחלקים את הבצק ל 8 חלקים שווים בגודלם. גוזרים נייר אפייה לחצי וכל חצי ל 4, ליצירת 8 מלבני נייר אפייה. מעצבים בידיים כל חלק מהבצק לנקניקייה מניחים על פיסת ניר אפיה וסוגרים לגליל הדוק מניחים בשורה צפופה בסלסילת האידוי ומאדים שעה.
מקררים או מקפיאים.
להכנת מנה קלילה, מפשירים נקניקייה, פורסים לפרוסות ומטגנים בשמן זית. מגישים עם ירקות מאודים צלויים או מוקפצים!
ומה עוד עושם עם נקניקיית סייטן טבעונית?
מתכונים כמו ג'מבלייה וקדירת כרוב ונקניקיות פולנית ואפילו חמין
יצאו עוד מעט לאור כספר דיגיטלי "טבעוני דל פחמימות"
על מנת להנות ממחיר הרכישה המוקדמת כדאי להקדים ולהרשם כאן (ללא התחייבות כספית)
הרפתקנים?
אוהבים לראות תהליכי מדעיים עם בונוס קולינרי וגם ממש לא מצליחים למצוא אבקת גלוטן?
בואו בואו עם קילו קמח הכי פשוט, קערה וכיור וקצת סבלנות וסקרנות!
הסדנאות שלי בכפר סבא, ולצערי לא כולם יכולים להגיע לכפר סבא ולחוות וללמוד לטעום ולהפתח לעולם המרתק של בישול טבעוני ובריא.
לכן פיתחתי והפקתי סדנה דיגיטלית מצולמת המאפשרת לכם לקבל אותי כמורה, עם ההסברים, הטיפים והמתכונים אצלכם במטבח- בכל העולם!
לחצו על הכפתור והצטרפו לקהילת התלמידים שלי!
ממש לא נראה מסובך, אנסה היום ואספר איך היה , תודה
I CAN USE SAITAN COMERCIAL?