top of page

ריבועי בוטנים ושוקולד

כמה פשוט ככה מוצלח! 

הסיפור הוא שכדי להכין את ספלוני חמאת בוטנים שפרסמתי יש צורך בכמות די גדולה של שוקולד וזה בסדר עד שמחיר עיסת הקקאו האמיר פי 3 בבת אחת והפך את הקינוח התמים הזה להוצאה רצינית למדי, כבר ראיתי תמחור הזוי של למעלה מ 200 ש"ח לקילו עיסת קקאו (שוקולד 100% שהוא היחיד שאין בו סוכר, אפילו לא קצת). 

אז לקחתי את השילוב הנהדר של חמאת בוטנים ושוקולד ויצרתי ממתק דומה עם יחס הפוך שלהם וכמובן- מה שבדרך כלל קורה יותר קל קל קל להכנה ועל כן יותר נגיש.

חמאת הבוטנים הופכת כמו קסם לבצק נוח לעבודה ועיצוב אם מוסיפים לה מעט מים! כך אפשר ליצור שכבה אחידה אותה מהדקים דרך שקית פשוטה שגזרתי את שוליה.

עובי השכבות יקבע לפי הכלי שבחרתם. אני עובדת עם קופסת פלסטיק פשוטה בגודל 11/19 ס"מ - זה לא מדע טילים, כל כלי מלבני/ריבועי דומה יעבוד.

מכיוון שאני כאן לעשות את הטעויות לפניכם וכך לחסוך לכם עגמת נפש אז קחו בחשבון ש...

ממש כדאי לטחון את האריתרטול לאבקה לפני השימוש בו, אריתרטול לא מתמוסס טוב אפילו לא במים ורק טחינה שלו לאבקה מאפשרת לו להתערבב כמו שצריך עם חמאת הבוטנים. האלולוז לעומתו נמס בצ'יק ואין צורך לטחון אותו מראש.

הקפאה לפני החיתוך לא מומלצת מכיוון ששכבת השוקולד מתקשחת מדי ונסדקת במקום להחתך בצורה חתיכית כמו בתמונה. אז 20 דק' במקרר זה מושלם.




¼ כוס ממתיק גבישי (אבקת אריתרטול/אלולוז או דומה)

2 כפות מים

קורט מלח

½ כוס חמאת בוטנים


50 גרם שוקולד 100%

1 כף ממתיק גבישי

¼ כוס חמאת שקדים


  1. מערבבים את הממתיק וקורט המלח עם המים עד המסה, מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עד שנוצרת מסה מוצקה, כמו בצק.

  2. מרפדים תבנית מלבנית (11/19 או אינגליש קייק) בניילון ומשטחים את המסה לשכבה אחידה, כדאי ליצור שוליים מעט מוגבהים כך שהשוקולד יתנקז לבריכה ולא יברח לצדדים.

  3. ממיסים את השוקולד, מוסיפים לו את הממתיק ואת חמאת השקדים ומערבבים היטב. יוצקים את השוקולד על חמאת הבוטנים ומקררים כ 20 דק'.

  4. שולפים את המשטח באמצעות הניילון מחוץ לקופסה וחותכים לריבועים, בקיץ מומלץ לשמור במקרר. בחורף אפשר בטמפרטורת החדר.


החלפות וגיוונים-

למי שלא סופר פחמימות, ניתן להמיר את הממתיק והמים בסירופ מייפל (1/4 כוס)

מי שלא אוהב בוטנים - נסו עם חמאת לוז! יוצא מטורף!


Comments


Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Healthy Cooking. Proudly created with Wix.com

bottom of page