top of page

ארוחה אחת במחבת: מקושקשת טופו



לפעמים אני מקבלת את הרושם מהתלמידים והעוקבים שלי שאני מקיימת אורח חיים שהוא בלתי מושג עבורם.

כאילו אני יכולה להרשות לעצמי לשמור על טבעונות דלת פחמימות כי אני כל היום במטבח וברור שאני טורחת כל יום שעות על כל ארוחה ולכן אני יכולה לשמור על תזונה כזו מבלי לרעוב, בניגוד אליהם שאין להם זמן או שהם מעדיפים שלא לשהות שעות במטבח.

ובכן, המציאות לא יכולה להיות רחוקה יותר מההנחה השגויה הזו.

ברוב הימים אני אוכלת ארוחה עיקרית שהקדשתי לה 4 דקות הכנה. כן, מה שקראתם זה נכון.

אני יכולה להיות שעות במטבח ולפתח מתכונים אבל בצהריים אני אעדיף לפורר טופו או סייטן ולהקפיץ אותו עם ירקות טריים ושומנים טובים ולאכול ארוחה אחת במחבת אבל כזו שהיא פשוטה וטריה, שהירקות קראנצ'ים, התיבול קליל מאוד ולא מורכב והיא יושבת בבטן בדיוק במקום הנכון של שובע נעים.

אני מפרסמת כאן את אחד המתכונים הכי מובנים מאליו עבורי- אוכל לא מתוחכם, משביע ורב אפשרויות גיוון כי אני משתעממת בקלות ולא אוהבת לאכול אוכל שחוזר על עצמו.

זה האוכל של גלי האדם היום יומי ולא של גלי המורה שמפתחת מתכונים ולכן לקח לי כל כך הרבה זמן לשתף אותו למרות שהוא אחת הארוחות הכי פופולריות בצלחת שלי בשנה האחרונה.



200 גרם טופו

¼ כוס פקאן 

½ כפית אבקת קארי

1 כוס פרחי ברוקולי (אפשר יותר)

2 גבעולי בצל ירוק

2-3 כפות שמן זית

מלח ופלפל


  1. מפוררים את הטופו לתוך מחבת נון סטיק.

  2. שוברים מעט את הפקאן ומניחים במחבת.

  3. חותכים את הברוקולי לגודל ביס, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים למחבת עם שאר המצרכים.

  4. מדליקים את האש, ומערבבים 3-4 דקות עד שהטופו משחים מעט והברוקולי מתרכך מעט.



ניתן להכין עם ירקות אחרים: כרובית, פטריות, פלפלים צבעוניים, כרוב וכד'

ניתן לגוון את האגוזים: אגוזי מלך, שקדים או בוטנים.

ניתן להמיר את הבצל הירוק בעשבי תיבול כגון בזיליקום או כוסברה וכד'

ניתן להמיר את אבקת הקארי בכל תערובת תבלינים אהובה: תבלין שווארמה, חוואייג' וכד'





אתם מבינים כמה גיוונים אפשריים כאן?

הכנתי לכם סרטון קצר שמדגים כמה זה קל ומהיר הכנה


Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page