
מה לומדים בתכנית לאורח חיים דל פחמימות
מהן פחמימות?
מה קורה לפחמימות בגוף (עמילן וסוכר) ואיך נוצרת תנגודת אינסולין?
מתי יודעים שזה מתחיל ולמה טרום סוכרת היא סוכרת- איך זה התחיל אצלי ואיך זה מתחיל אצל אחרים…
מה היעד? איזון סוכר וגמישות מטאבולית- שיפור הרגישות לאינסולין
הרכב הצלחת הטובה:
חלבון
ירקות
שומן
היכן נמצאות הפחמימות גם כשהוצאנו את האורז/לחם/תפ"א מהצלחת?
בכל מקום!
גם בירקות יש פחמימות אך גם סיבים- יוקדש מפגש לירקות!
גם בחלבונים (טבעונים ושאינם)
גם סיבים הם פחמימות אך יש כאלו שאינם מתפרקים בגוף (והם הטובים!)
מה הבעיה עם דגנים מלאים וקטניות?
איך שבעים עם פחות פחמימות?
איך מכינים ארוחות בפשטות?
היכרות עם לחמים דלי פחמימות: הקנוי והאפוי
מתוקים, פירות וספורט:
הממתיקים הטובים
אלו שמתחפשים והם גרועים : כמו מלטיטול - נלמד לקרוא תוויות
הבעיה עם פרוקטוז - הוא בלתי מדיד...
פירות יער בלבד - ומה עם השיטה לאכילת פירות עתירי סוכר עם אגוזים?
הדגמה: איך בוחרים שוקולד? המלכודת "ללא סוכר" ברגולציה הישראלית
מה הבעיה עם ממתיקים טבעיים מייפל, דבש, תמרים?
מה עושים כשבא משהו מתוק (על המנגנון שיוצר חשק- ואיך מפחיתים אותו)
ויש ממתיקים שאינם סוכר אך מתפרקים כמו סוכר כמה שעות לאחר צריכתם כמו:
מלטיטול וסורביטול.
יוצאי הדופן הם האריתרטול שהוא רב כהלי אך לא מתפרק בגוף ואלולוז שהוא סוכר נדיר וגם כן מופרש מהגוף ואיננו מתפרק.
איך בוחרים תבלינים, רוטב סויה ורטבים אחרים, אבקת אפיה ורסק עגבניות
פעילות גופנית: מה המטרה שלה? איך להיות פעילים
מהי הפעילות הכי מומלצת
מה התועלת של מסת שריר
מה הבעיה עם אימונים אירוביים בעצימות גבוהה? ולמה ממש לא צריך לאכול "משהו מתוק" לפני אימון.
ירקות, תחליפים ותכנון מראש
מה ירקות נותנים לנו: סיבים ויטמינים מינרלים ומים (וגם את מעט הפחמימות!)
איך מחשבים פחמימות - סיבים
הירקות הטובים - דל פחמימות איננו שיטה קטוגנית, גם בגלל הירקות.
תחליף פסטה: היכרות עם קונג'אק- יתרונות וחסרונות
חלב לקפה: למה יש סוכר בחלב שלי? (פרה, שיבולת)
מלכודת מוצרי חלב דלי שומן
מלכודת ללא גלוטן
מה החשיבות של אורח חיים בכללותו??
מה עם הנוחות? כי מה שלא נוח ולא הגיוני, יחלוף.
תכנון מראש- מה אוכלים קובע מה קונים, מתי מבשלים.
מה נאכל כשנצא למסעדה/ארוחת שבת מחוץ לבית/ יום לימודים /סידורים
לא להתבייש להביא ארוחה מותאמת תזונה!
בדיקה עצמית- גם אם ממליצים על ממתיק או ירק והוא גורם לי אי נוחות במערכת העיכול, סימן שהוא לא מתאים לי, להיות קשובים לגוף.
למידה- חשוב כל הזמן ללמוד, מה טוב לי ומה לא. (סיפור האלולוז שלי).
זיהוי השובע
שילוב חכם של חלבון ושומן מספק שובע לשעות ארוכות, על ידי כך מרווחים את הארוחות - אוכלים פחות ארוחות ביממה ונותנים הפוגות מאוד חשובות ללבלב.
מתי רואים תוצאות?
מתי כדאי לבדוק שוב את הסוכר?
ירידה בהיקפים וירידה במשקל.
ירידה במשקל מהירה יכולה להעיד על אובדן מסת שריר ונוזלים - יש לשים לב למשק המלחים בגוף!
מבינים עכשיו למה נוצר הכרח להפריד את התאוריה מסדנאות הבישול המעשיות???



