top of page

מתוקים ללא תוספת סוכר

 

 

 

פנקייק תפוזים

1 כוס מיץ תפוזים

2 תמרי מג'הול

4 כפות שמן זרעי ענבים

½ כפית תמצית וניל

½ כוס קמח כוסמת

½ כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית מיץ לימון

 

1. טוחנים עם בלנדר מוט בקנקן עמוק וצר את מיץ התפוזים, התמרים, השמן ותמצית הוניל.

2. מוסיפים בבחישה עם כף את שאר המצרכים.

3. מעבירים כפות גדושות למחבת נון סטיק, על אש בינונית, משומנת עם נייר סופג טבול במעט שמן, הופכים להזהבת הצד השני.

 

 

מאפינס שוקולד נימוחים

המתכון לעוגת השוקולד קטיפה שחורה יכול להיות מצויין כמאפינס, וזו הזדמנות מצויינת להדגים את השיטה שלי תמרים במקום סוכר  בה מחליפים את הסוכר בתמרי מג'הול עסיסיים ומתוקים הנטחנים לעיסה יחד עם המצרכים הרטובים.

 

1 תפוח עץ גדול קלוף

12 תמרי מג'הול (ללא חרצנים)

1/2 כוס שמן

1 כוס חלב סויה / שקדים

 

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית מחוקה סודה לשתיה

4 כפות מחוקות קקאו משובח

קורט מלח

 

2 כפיות חומץ (תפוחים או דומה)

2 כפות שוקולד צ'יפס איכותי / שוקולד מריר איכותי קצוץ דק

לציפוי:

40 גרם שוקולד מריר איכותי

2 כפות חלב סויה / שקדים / קוקוס

2 כפות אבקת סוכר (אם רוצים) 

1 כפית קוקוס טחון לקישוט (אם רוצים)

 

1.מחממים את התנור ל 185 מעלות.

2. טוחנים בבלנדר את התמרים, התפוח, השמן והחלב (סויה או שקדים) לעיסה חלקה לגמרי. אם אין לכם בלנדר עוצמתי מומלץ לקלף את התמרים על ידי שפשוף עדין של הקליפה תחת מים זורמים.

3. מערבבים בקערה את הקמח, הסודה לשתיה, המלח והקקאו, מוסיפים את עיסת התמרים-תפוח ומערבבים היטב עד שאין גושים. מוסיפים 2 כפיות חומץ וטורפים היטב, מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים.

4. מחלקים בין 12 תבניות מאפינס (רצוי מסיליקון), ומכניסים מיד לתנור החם ל 15 דק' בערך, עד שהמאפינס קפיצים אך עדיין מעט רכים.

5. לציפוי: מחממים את השוקולד והחלב הנבחר עד שיימסו ויתאחדו לקרם חלק, אם השוקולד מריר מאוד (65-70% ) מומלץ להוסיף 2 כפות אבקת סוכר, אבל לא חייבים). מצפים את המאפינס, ניתן לבזוק מעט קוקוס טחון לקישוט, אם רוצים.

 

 

טארט תפוחים בקרם שקדים

המצרכים לבצק:

¼ כוס שמן זרעי ענבים / קנולה

¼ כוס מים רותחים

2 כפות סוכר חום

¼ 1 כוסות קמח חיטה מלא

1 כפית אבקת אפייה

המצרכים למלית:

4 תפוחי עץ קלופים

1 כפית קינמון

1 כף סוכר חום

המצרכים לקרם השקדים:

100 גרם שקדים טחונים

¼ כוס שמן זרעי ענבים/ קנולה

2 כפות סוכר חום

2 תפוחי עץ קלופים וחתוכים

1 כף רום / קלבדוס / ברנדי

מעט תמצית וניל אמיתית או סוכר וניל אמיתי

הכנה:

  1. 1. מערבבים בקערה את חומרי הבצק: ¼ כוס שמן, ¼ כוס מים רותחים  ושתי כפות סוכר, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.

  2. 2. משטחים עם הידיים את הבצק בתבנית עגולה ונמוכה, ואופים ב180 מעלות כשבע דקות, אפייה חלקית בלבד.

  3. 3. מקלפים ופורסים דק את התפוחים, מאדים במחבת נון סטיק עם כף סוכר וקינמון עד שיתרככו.

  4. 4. טוחנים עם בלנדר מוט : תפוחי עץ קלופים וחתוכים, ¼ כוס שמן, 1 כף רום, תמצית וניל ושתי כפות סוכר. מוסיפים לקרם את השקדים הטחונים וממשיכים לטחון עד קבלת קרם אחיד.

  5. 5. מוזגים את הקרם על הקלתית, מסדרים בעדינות את התפוחים ואופים ב180 מעלות כ 25 דקות, עד שהקרם מתייצב ומזהיב והקלתית שחומה ואפויה היטב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פנקייק תפוזים
מאפינס שוקולד
bottom of page