top of page

מתכוני גבינות וממרחים

 

גבינה צהובה ניתכת לפיצה וטוסט

 

המצרכים ל8 פרוסות (המספיקות לפיצה משפחתית אחת) :

1 כוס חלב סויה ללא סוכר (יש של אלפרו, הרדוף ואדמה אני מעדיפה את אלפרו, עניין של טעם)

 ¾ כפית מלח

1 כפית מחוקה אבקת שמרי בירה 

½ כפית מיסו בהיר

1 כף גדושה קמח (מלא או לבן)

1 כפית קורנפלור (עמילן תירס)

קורט כורכום (על חוד הסכין, ממש מעט!)

3 כפות שמן זית

1 כפית אבקת אגר אגר - לא פחות מ 4 גרם! (או 3 כפיות שבבי אגר, ראו הערות למטה)

 

  1. לטרוף היטב את כל החומרים בסיר, להרתיח תוך כדי טריפה נמרצת, ולבשל על אש בינונית 2-3 דק'.

  2. להסיר מן האש, לטרוף מעט. לרפד מגש בניילון נצמד ולשטח את התערובת עם מרית ליריעה אחידה, לכסות בניילון ולקרר 30 דק'. לחתוך את המשטח ל8 מלבנים, לאחסן בקירור עם הפרדה של ניילון בין פרוסה לפרוסה.

 

הערות והארות:

* המיסו ושמרי הבירה הם תבלינים וניתן לוותר עליהם או להחליפם בתבלינים אחרים, לפי הטעם האישי: אבקת שום, רסק עגבניות וכד'

* אי אפשר לוותר על אגר אגר, אני משתמשת באבקה שהיא יותר עוצמתית ומרוכזת משבבים/ פתיתים. מאחר וניתן לקנות את האגר בשתי הצורות על מנת שהמתכון יצליח להתגבש יש להשתמש בכפית אבקת אגר או 3 כפיות שבבי אגר (כדאי להמיס את השבבים בחצי כמות חלב הסויה ולבשל ולטרוף היטב עד המסה מוחלטת 5 דק' לפחות, את הקמח ושאר החומרים לטרוף לתוך חצי כוס חלב הסויה ולהוסיף לתערובת שבבי האגר ולבשל 3 דק' נוספות, כדאי לכם לקנות אבקת אגר, יותר פשוט). את האגר ניתן למצוא בחנויות טבע, חנויות תבלינים וחנויות מתמחות למוצרי אפייה.

* הגבינה לא יוצרת "חוטים" אך היא נמסה יפה בפיצה וטוסט ויש לה מרקם קרמי ועשיר אחרי ההמסה.

* ניתן לשמור את הגבינה במקרר, כשבוע.

* לרגישים לסויה- ניתן להכין את הגבינה מ"חלב קשיו" שנעשה על ידי טחינת חופן קשיו בכוס מים ולהמשיך את המתכון כרגיל.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

סלט תורכי

 

3 פלפלים אדומים מתוקים

3 שיני שום

1 כף שמן זית

1 כפית פפריקה חריפה (או חצי כפית פפריקה חריפה וחצי פפריקה מתוקה)

5-6 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כוס- 1 כוס מים (לפי הצורך)

1 כף עלי סלרי קצוצים / פטרוזיליה קצוצה

מלח ופלפל לפי הטעם

1 כף שמן זית נוספת לסיום המנה

 

1. חותכים את הפלפלים לקוביות קטנות וגם את שיני השום, מניחים בסיר או מחבת נון סטיק עם שמן הזית ומחממים עד שהפלפלים מתרככים וניחוח השום עולה. הזהרו שהשום לא יחרך וערבבו היטב.

2. מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב, מוסיפים את העגבניות, מערבבים ומבשלים 10 דק' עד שהעגבניות מתרככות ומתפרקות לרוטב.

3. מוסיפים את שאר החומרים עם חצי כוס מים בהתחלה ורק אם צריך מוסיפים את כל כמות המים, מבשלים כחצי שעה עד 40 דק', טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. בסוף הבישול מוסיפים כף שמן זית נוספת לעידון ופתיחת הטעמים.

 

 

 

 

ממרח סלק וטחינה

 

1 סלק בינוני

1-3 כפות מים

1 כפית מיץ לימון (או יותר)

קורט מלח

5 כפות טחינה גולמית

 

1. מניחים את הסלק בסיר, מכסים במים ומבשלים עד שמתרכך.

2. קולפים ומנקים את הסלק, שמים בכלי עמוק וצר. מוסיפים מים, לימון ומלח וטוחנים עם בלנדר מוט.

3. מוסיפים את הטחינה וטוחנים עוד, טועמים ומתקנים תיבול.

 

הצעות הגשה:

1- מקררים את ממרח הסלק 3-4 שעות במקרר.

מבשלים שקית תפוחי האדמה זעירים במים עם מעט מלח. מסננים, מקררים וחוצים לרוחב, אין צורך לקלוף. מומלץ לחתוך פיסה קטנה בבסיס כל מחצית על מנת שתפוח האדמה יעמוד יציב.

 

מעבירים את הממרח המקורר לשקית זילוף ומזליפים על חצאי תפוחי אדמה זעירים. 
2- ממרח לכריך. ירקות קלויים בתנור ישתלבו נהדר עם הממרח: פרוסות קישוא, פרוסות חציל, פלפל קלוי וקלוף, כמו גם פטריות מוקפצות במחבת.
3- כמטבל לירקות: מגישים את הממרח עם גזר, מלפפון וקולורבי חתוכים לאצבעות בעובי 1/2 ס"מ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

גבינה צהובה
סלט תורכי
bottom of page