top of page

סלטים

 

 

 

 

 

סלט קוסקוס ורימון

 

1 חבילה קוסקוס מלא (מסולת מלאה) מהיר הכנה 

1/2 כפית מלח

1 רימון גדול

2כפות עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, נענע ופטרוזיליה (אפשר גם רק אחד מהרשימה)

100 גרם טופו (לא חובה)

1/2 כוס אגוזי מלך

3 כפות חומץ בלזמי

2 כפות שמן זית

מלח לפי הטעם

 

1. מכינים את הקוסקוס לפי ההוראות שעל החבילה: בקערת פיירקס עם מכסה או סיר קטן, עם 1/2 כפית מלח ו 500 מ"ל מים רותחים, מניחים ל 5 דק' סגור עד שהמים נספגו. מסירים את המכסה, מאווררים עם מזלג ומניחים להתקרר. אם מקררים במקרר חייבים לאוורר היטב את הקוסקוס לפני כן (אחרת יוצא גוש בטון שצריך לחצוב ממנו חתיכות...) את הסלט מכינים מקוסקוס מוכן קר בלבד!

2. בינתיים: פורטים את הרימון, קוצצים את עשבי התיבול ואת אגוזי המלך, את הטופו חותכים לקוביות קטנות-קטנות.

3. כשהקוסקוס התקרר לגמרי, מערבבים פנימה את כל המצרכים וטועמים, מתקנים תיבול (עוד חומץ בלזמי ומלח לפי הטעם), ניתן להכין גם יום מראש,  סלט קוסקוס "אוהב לשבת במקרר".

 

 

 

 

סלט קייל טאבולה

 

1/4 כוס בורגול דק / ג'ריש (גרישה)

2 עלי קייל גדולים

חופן נענע טריה

חופן נדיב פטרוזיליה טרייה

חופן נדיב כוסברה / בצל ירוק (למי שממש לא אוהב כוסברה….)

1 עגבניה גדולה ובשלה

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית

מלח

סומאק וקליפת לימון מגוררת (אם רוצים)

הכנה:

1. משרים את הבורגול במי ברז לחצי שעה, מסננים היטב.

2. מפרידים את עלי הקייל ועשבי התיבול מהגבעולים הסיביים וזורקים אותם. קוצצים את עלי הקייל ועשבי התיבול  דק דק, מעבירים לקערה ומעסים מעט עם הידיים על מנת לרכך את סיבי הקייל ולהעצים את ניחוח עשבי התיבול.

3. מוסיפים את הבורגול המסונן, עגבניה קצוצה ושאר המצרכים. מתבלים בסומאק וקליפת לימון אם רוצים טעם יותר אותנטי, מערבבים היטב- טועמים ומתקנים תיבול (מלח ולימון).

 

סלט כאילו תאילנדי

6-7 עלי חסה פריכים (רצוי אייסברג)

1/6 כרוב קצוץ דק

1 גזר קלוף וחתוך לג'וליינים (רצועות דקות כמו גפרורים)

1 סלק חי קלוף וחתוך לג'וליינים כנ"ל

1/2 כוס פולי אדממה קלופים מופשרים לפי ההוראות על האריזה

2 כפות עלי כוסברה קצוצים גס

4-5 עלי נענע טריה קצוצים גס

1/4 כוס קשיו*

לרוטב:

2 כפות שמן זרעי ענבים

2 כפות רוטב סויה

1 כפית חומץ בן יין/ תפוחים

1 כף מיץ לימון (אפשר יותר, אם אוהבים)

1 כפית סילאן

1 שן שום

פרוסה בעובי 1/2 ס"מ זנגוויל טרי

1/2 כפית שמן שומשום ארומטי

 

1. טוחנים בבלנדר את מצרכי הרוטב, אפשר לתקן תיבול (עוד לימון לחמיצות, סילאן למתיקות, סויה למליחות).

2. קוצצים את החסה ומערבבים את הסלט עם הרוטב.

 

*הכי טעים זה קשיו קלוי בפפריקה מעושנת: מערבבים את הקשיו עם 2 כפות מים, 1/3 כפית מלח, 1/2 כפית פפריקה מעושנה וקורט שבבי צ'ילי וקולים בתנור בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ב 190 מעלות כ 10 דק' עד השחמה קלה. כמובן שאפשר להחליף את הקשיו בבוטנים קלויים.

 

וככה זה נראה אחרי הערבוב.....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kuskus salad
kale salad
סלט תאילנדי
bottom of page