top of page

בייגל ירושלמי ולאבנה טבעונית


כבר כמה ימים יש לי בחלקים העמוקים של החך חשק לעוקצנות של לאבנה מותססת וחמצמצה,

כזו שהחמיצות מטיילת לה בין הצדדים של הלשון לחך העליון. ואם בייגל שומשום מנגב את הלאבנה הזו אז עוד יותר טוב, עם השומשום הפריך והקלוי והתוך הרך כמו ענן.

בן אדם רגיל היה הולך לקנות לאבנה ובייגל, וזה לחלוטין נורמלי. וזה לחלוטין לא אני.

אז הכנתי יוגורט, ממנו הכנתי לאבנה, הכנתי בצק וממנו הכנתי בייגל שומשום ירושלמי ואז ואז ואז

גיליתי שנגמר לי הזעתר שהכנתי בקיץ.

אאאהההההה!!!!

איזה מזל שיש לי סופרמרקט נחמד מתחת לבית שאפשר לקנות בו זעתר ולהרוס בבת אחת את כל הפוסט השוויצי של "הכנתי בעצמי".

המתכונים מתוך הספר "טבעוני פשוט וטעים" שעובד קשה במטבח בדיוק כמו אחיו הבכור "בישול טבעוני ישראלי".



לבצק הבייגל:


5 כוסות קמח לבן / מלא/ תערובת של לבן +מלא

כף שמרים יבשים

כפית וחצי מלח

3 כפות סוכר

2 כוסות מים

1/4 כוס שמן


לציפוי:

1 כוס שומשום (או יותר)

שמן זית להברשה


1 .מניחים את המצרכים היבשים של הבצק במיקסר, מפעילים.

מוסיפים בהדרגה את המים ואז את השמן. לשים 5-7 דק', מכסים ומניחים להתפחה שעה עד 3 שעות.

2. מסדרים 2 קערות, באחת מים ובשנייה שומשום.

2 .מוציאים את הבצק המותפח למשטח מקומח ומחלקים ל־10 חלקים ומעצבים אותם לכדורים.

3 .לוקחים כדור ופוערים בו חור באמצעות האגודלים. פותחים את החור מבפנים החוצה כדי ליצור בייגל

באורך כ־15 ס"מ. טובלים בזריזות את הבייגל במים ומעבירים לשומשום משני הצדדים.

4 .מניחים על התבנית ומתפיחים כ־20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל־220 מעלות.

5 .אופים כ־15–20 דקות, עד הזהבה. מוציאים מן התנור ומברישים בשמן זית.


לאבנה סויה


1 ליטר חלב סויה ללא סוכר ותוספים (פרט למלח)

2–3 קפסולות פרוביוטיקה טבעונית


1 כפית מלח

מיץ מחצי לימון


1 .מנערים את החלב ומעבירים לצנצנת נקייה. פותחים את קפסולות הפרוביוטיקה ומעבירים את תוכנן

לתוך החלב. סוגרים ומנערים, אם מזג האויר קריר רצוי להשאיר במקום חמים. משאירים 24 שעות מחוץ למקרר.

2. מוסיפים ליוגורט כפית מלח ומיץ לימון מערבבים ומניחים במסננת מרופדת בבד נקי.

מניחים את המסננת על קערה שתקלוט את הנוזלים העודפים. משאירים את הקערה מחוץ למקרר כ־12

שעות. מעבירים לכלי ומתבלים בשמן זית וזעתר.

* ניתן להכין לאבנה סמיכה ועשירה יותר אם טוחנים 3/4 כוס קשיו טבעי עם חלב הסויה ואז מכינים מהם יוגורט.


שיהיה לכם ביס טעים כמו שהיה לי!

Comments


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page