רעיונות לאירוח ברוח אפס פסולת

חג האביב בפתח וכל ישראל עסוקים בניקיונות. גם אני רוצה לעסוק בניקיון אבל מסוג אחר. אני רוצה להפסיק ללכלך את העולם בכלים חד פעמיים שיוצרים איים של פלסטיק בים, הררי אשפה ביבשה ומפגע שכולנו נבכה עליו עד קץ האנושות, כי הפלסטיק יישאר כאן הרבה אחרינו. לא נעים אה?

אז אפשר שיהיה נעים ואפשר לוותר על כלים חד פעמיים, ואפילו בכייף ובאופן בריא וטעים!

ראשית חכמה זה בלי חכמות- להשתמש בכלים רב פעמיים. קונים פעם אחת נהנים עשרות שנים.

אבל לפעמים יוצאים מן הבית ואין אפשרות לקחת ולהחזיר כלים מלוכלכים לשטיפה, לפעמים אי אפשר להשתמש בכלים שבירים מכל מיני סיבות כגון אירועים רבי משתתפים, מסיבה בגן, מיטאאוט וכדומה.

אז הנה מס' רעיונות לכלי הגשה מתכלים לחלוטין!

קערות אכילות 

 פלפלים צבעוניים

בוחרים פלפלים בינוניים עם תחתית יציבה, מסירים את העוקץ ומנקים מגרעינים. הפלפלים הם כלי קיבול נגיש, לא יקר וטעים ובריא להגשה קרה של סלטים כגון סלט קינואה, סלט פסטה, סלט טאבולה וכדומה. 

הפלפלים יכולים להיות גם כלי קיבול להגשה חמה כגון מרקים, רק יש להקפיד לבחור פלפלים בעלי ציפה עבה ולא לסדוק אותם בתהליך הניקוי.

 

עלי עולש או לבבות חסה

לעלי העולש (אנדיב) צורה של קערית מוארכת, הם יציבים טעימים ובריאים מאוד, כייף להגיש בהם סלט אבל ניתן גם להשתמש בהם להגשה חמה של מנות לא רטובות כגון פאד תאי או נודלס או פסטה וכד'. 

 לבבות חסה מופרדים לעלים הנם פתרון נגיש יותר (במחיר ובעונה) אך מומלצים להגשה קרה בלבד,  כקערה לסלט ישראלי לדוגמה. אם רוצים שהקערה תהיה יותר יציבה ניתן לשים 2 עלים אחד בתוך השני.

חסה יכולה להיות גם עטיפה -  אני עוטפת בעלה חסה את דפי האורז הממולאים (אגרול וויאטנמי - המתכון מתוך "בישול טבעוני ישראלי") וכך קל לאחוז וגם אין צורך במפית, החסה מוסיפה קראנצ'יות וטעם נקי ומרענן, סיבים וגם ברזל!

אני לוקחת את החסה צעד אחד נוסף קדימה- את העלים החיצוניים שגסים מדי לאכילה, כמו גם העלים החיצוניים של הכרוב ניתנים לשימוש (אחרי שטיפה כמובן) כעטיפה מתכלה ברוח אפס פסולת לכריכים ומזון בדיוק כמו עלי הבננה העוטפים טופו הנמכר ברחובות וויאטנם. 

  

דגנים

 טורטיות קנויות או ביתיות יכולות להיות להפוך לקערות אישיות להגשה קרה עם ממד קראנצ'י וטעים! את הטורטיות עוטפים במגבת לחה למשך 2-3 דק', דוחסים לתוך תבניות בגודל המבוקש תבנית מאפינס תיתן מנה אישית שמתאימה מאוד למזנון בו יש עוד הרבה מה לטעום, למנה ראשונה כדאי להשתמש בתבנית בגודל קערת מרק.

אופים את הקעריות עד פריכות בחום בינוני כ 170 מעלות, כמובן שכדאי לדחות עד ממש הרגע האחרון את מילוי הסלט בקערות האכילות כי הן סופגות את הלחות של המילוי.

 

 בימי הביניים ואף לפני כן היה נהוג לאפות את הלחם בתנור של הכפר רק פעם בשבוע, יומיים הלחם היה רך וספוגי ובחמישה הימים הבאים הוא הלך והתקשה עד כדי כך שהלחם הקשה היה הופך לצלחת עליה היו מגישים את המזון שמיציו היו מחלחלים ללחם הקשה מרככים אותו ומאפשרים את אכילתו. 

אנחנו יכולים להשתמש בקערות עשויות מכיכר לחם שלמה שתוכה הוצא, את הלחם מייבשים בתנור כמו בסעיף הקודם, יש להיזהר שלא ייחרך. קערת הלחם תחזיק נהדר סלט אך גם תבשילים חמים- כמו ההגשה המסורתית של מרק בצל בתוך קערת לחם מרוקנת.

בהתאם- ניתן להשתמש בלחמניות קטנות כדי ליצור קערות אישיות.

 

מתוקים

גביע גלידה

הידעתם? גביע הגלידה הומצא כך מספרת האגדה ביריד (מעין לונה פארק נודד) בארצות הברית במאה ה 19, ביום קיץ לוהט אזלו למוכר הגלידה הקעריות, כשהשתרך תור ארוך אצל מוכר הגלידה אך אף אחד לא קנה וואפל חם ממוכר הוואפלים החמים, הכין זה האחרון כמה וואפלים דקים וקיפל אותם סביב אצבעו לצורת קונוס ונתן לחברו כדי שימכור בהם גלידה!

אחוות עסקים זעירים!!!

ניתן להשתמש בגביעי גלידה עם בסיס שטוח להגשת מיני ממתקים בתפזורת (יש מנהג בימי הולדת של ילדים לצייד אותם בכוס חד פעמית שאליה מערימים ממתקים - הנה פתרון ברוח אפס פסולת! )

או לאפות בתוכם תערובת של עוגות בחושות או מאפינס, כמו חגיגת השנה לספר שלי "בישול טבעוני ישראלי"! 

 

 

כלים משומשום מקורמל

זוכרים את השומשומיות מהשק"ם שהדביקו את השיניים עם שומשום מתפצח? אז משומשום וקרמל ניתן ליצור יצירות פאר אכילות ומרהיבות! 

מתכון מהרשת לבניית קערה משומשום וקרמל

 

כפיות אכילות

ניתן ליצור כפיות שוקולד בקלות! יוצקים שוקולד מומס (רצוי להוסיף לכל 100 ג' שוקולד כף של שמן חסר טעם) לתבניות בצורת כפיות, מקררים ומגישים עם הקינוח!

 

אשמח מאוד לקבל ממכם רעיונות נוספים, אנסה ואכניס (עם קרדיט כמובן!!) למדריך הזה על מנת שיהיה כלי שימושי לכל מי שרוצה לעשות שינוי בהרגלי הצריכה למען עולם (קצת יותר) נקי מפלסטיק!

מקווה שגרמתי לכם לחשוב שוב ושוב 

האם יש צורך בפלסטיק לשימוש אחד בלבד....

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive