top of page

פשטידת אטריות טבעונית ומתוקה עם צימוקים

אאאאאאאחחח איזה עונג! זיסע קיגעלע!

פשטידת אטריות מתוקה היא מאכל פחממתי מנחם ושווה בעיני פי מיליון מכל עוגה. אטריות דחוסות יחדיו עם צימוקים לחים המציצים בין השכבות, מתקתק וקינמוני רק ברמז, עונג!

פשטידת האטריות המתוקה היא סעיף של פשטידת הפסטה שפרסמתי, מינוס הגזר והשום פלוס רסק תפוחים סוכר וקינמון, בקיצור- בדיוק מה שצריך לשנה החדשה.

אז עזבו אתכם מעוגות סילאן דג'ה ווו, אני ממליצה לקבל את השנה החדשה, יותר נכון את בוקר השנה החדשה למחרת ארוחת החג המפוצצת (סומכת עליכם בעניין הזה... לפי התנועה בימים האחרונים ברשתות השיווק לכל משפחה יש מקלט אטומי מוכן למתקפת זומבים עם מצור של חצי שנה מבלי לרעוב) עם פשטידת אטריות מתוקה שכייף לקחת לטיול, גם אם הטיול הוא למרפסת, עם הקפה ביד השנייה.

כהרגלי הטעמים עדינים ומרומזים אבל בשטעטלע היו מזמן מכפילים את כמות הסוכר והקינמון.... נדרשת לאפייה תבנית בקוטר 20 ס"מ.

150 גרם טופו

¼ כוס חלב קוקוס (או אחר)

3 כפות שמן קוקוס

1 רסק תפוחים קטן (120 ג')

5 כפות סוכר / 5 תמרים

½ כפית קינמון

קורט מלח

400 גרם אטריות בינוניות שטוחות

1/3 כוס צימוקים (לא חובה)

1. טוחנים בבלנדר עד קבלת עיסה חלקה את כל הרכיבים למעט האטריות והצימוקים.

2. מבשלים את האטריות עד רכות במי מלח רותחים. מסננים- לא שוטפים! מחזירים לסיר ויוצקים פנימה את תערובת הטופו, מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב כל עוד האטריות חמות.

3. מרפדים היטב בנייר אפיה תבנית בקוטר 20 ס"מ (עיגול לתחתית ורצועה להיקף) מפזרים מעט סוכר על התחתית ויוצרים פנימה את התערובת, משטחים ומהדקים ומפזרים מעט סוכר בחלק העליון.

4. אופים עד הזהבה ב 180 מעלות כ35 דק'.

5. מקררים!!!! ורק אז פורסים....

יאללה תכינו כוס תה או קפה ותתענגו על פשטידת אטריות טבעונית נהדרת ומתקתקה.

שתהיה שנה מתוקה ומאושרת עם בישולים טבעונים מופלאים

אני לעזרת כל מי שצריך עצה בעיקר בקבוצה: גלי - גלי לי... כל התשובות לבישול טבעוני

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page