מה אוכלים בערב קייצי חם כל כך?

טאבולה!!!

ארוחת ערב שלימה בקערה אחת.... כל אבות המזון בפנים, אמהות גם. כולם מרוצים!

הטאבולה שלי מכילה עדשים צהובות שמשתלבות נהדר עם הבורגול הגס, אבל אין שום בעיה להשתמש בעדשים כתומות שקצת יותר קל למצוא בכל מכולת פינתית. רכיב אחד מסורתי נעדר מטאבולתנו זו, הלא זו העגבנייה שהוקרבה על מזבח - קערה אחת לכולם (וילדת הסנדוויץ' שלי לא נוגעת בעגבניות מיום שנולדה!).

כך או כך- גרסת הטאבולה הפריכה ירוקה לבנה הפתיעה והתחבבה על כל בני הבית, מתינוק ועד בני הנוער.

 

1/3 כוס עדשים צהובות (אפשר כתומות)

1/3 כוס בורגול גס (בורגול דק יש רק להשרות במים אך הבורגול הגס דורש בישול ממש ויוצא יותר לעיס וכייפי בפה)

 

1 קולורבי קלוף

2 מלפפונים

חופן פטרוזילה וכוסברה (אפשר רק פטרוזיליה...ואפשר גם רוקט, גרגר נחלים ורשאד!)

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

מיץ מלימון שלם (כדאי גם לגרר פנימה מעט מקליפת הלימון!!!משדרג מאוד!)

הכנה:

1. מניחים בסיר את העדשים והבורגול ומים (די הרבה!) ומרתיחים עד ריכוך לפי הטעם, 10- 12 דק'. מסננים ושוטפים על מנת לקרר.

2. בינתיים חותכים את הקולורבי והמלפפונים לקוביות קטנות, קוצצים את העלים הירוקים ומערבבים בקערה עם שמן הזית, לימון ומלח וכדאי גם מעט מקליפת הלימון לגרר פנימה. מוסיפים את הבורגול והעדשים שהתקררו ומערבבים היטב. הכי טעים לקרר לפני האכילה אבל טעים גם ככה!

שיהיה לכם ערב צונן!

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

March 31, 2019

Please reload

Archive