top of page

מאפינס אוכמניות טבעוני דל פחמימות

זה קורה לי די הרבה, שמתכון מתפתח בצורה לא ליניארית.

לפני כשבעה או שמונה חודשים ניסיתי לפתח מתכון למאפינס טבעוני דל פחמימה ונתקלתי בקשיים.

במאפינס טבעוני הקמח נותן את הגוף והיציבות למאפים, גם קמחים נטולי גלוטן כמו שיבולת שועל, טף וכוסמת עושים עבודה נהדרת- ובספרים שלי בישול טבעוני ישראלי וטבעוני פשוט וטעים יש מתכונים טבעונים כאלו שעושים כבוד גם למאפינס בריאותיים אפילו עם קמחי מקור אבל... הפחמימות!

אז הקמחים דלי הפחמימות שאני עובדת איתם כיום כמו קמח שקדים, קמח קוקוס ופשתן טחון ומהם אני יוצרת לחמים או קרקרים נהדרים אבל מאפינס - לא בא להם.

מה זה לא בא להם? ממש לא בא, בכלל בכלל לא.

ואז המתכון למאפינס אוכמניות דל פחמימות יצא להפוגה. וישב בשקט לטנטי באחורה של המוח שלי (וכבר צפוף שם!!) עד אתמול בבוקר.

אתמול בבוקר לקחתי את פצלוחון בן ה 8 לטיפול שיניים ושם אני לא מרגישה הכי נוח בעולם, החדר קר וסטרילי ורעש המקדחות מצמרר ויותר מדי אורות וריחות ובקיצור- זה לא כייף גם למלווה... אז אני נודדת לי למקום השמח שלי שזה מתכונים אלא מה, גוללת בין בלוגים בכל מיני שפות ורואה מתכון מעניין ללחם שקדים (טבעוני ודל פחמימות) קוראת את המתכון שוב ושוב ומגלה שהמתכון ההוא בכלל לא מזכיר לחם ולא לחמניות אלא מאפינס! באותו רגע התחיל לקנן בי קוצר רוח, שיגמר כבר טיפול השיניים ואוכל לחזור למטבח ולנסות לתקן את המתכון ולגאול כבר את המאפינס האלו לכדי מתכון גמור! נו כבר!

אז שיניתי את המתכון כדי שיהיה מאפינס אוורירי עם אוכמניות ומבושם בגרידת לימון, ואני חולקת אתכם כאן את הפלא.

שימו לב שאפשר לא להמתיק את המאפה, ואפשר גם להשתמש באריתרטול (סוויטנגו וכד') ורכז מונקפרוט או אלולוז שהוא ממתיק שכרגע אין להשיג בישראל וניתן להזמין מארצות הברית.

קחו בחשבון שהשחמת המאפינס (כמו בתמונה) היא פונקציה של השימוש באלולוז, אריתרטול איננו משחים, המאפה נותר חיוור אך טעים לא פחות.

למיטב נסיוני רצוי להמתיק בשני סוגי ממתיקים כדי להפחית טעמי לוואי, זה טריק ישן של יצרני משקאות דיאט, כשיש ממתיק אחד טעמו עלול להיות דומיננטי ולא נעים, אך שימוש בשני סוגים מבלבל את בלוטות הטעם ויוצר טעם מתקתק עדין יותר.

תזכרו שהמתקה בתחליפי הסוכר היא בחירה ונתונה להחלטתכם ולטעמכם האישי, כמו מלח- יותר/פחות או אם בכלל.


המצרכים ל 8 יחידות:

2/3 כוס מים קרים

2 כפיות פסיליום

1.5 כוסות קמח שקדים

1.5 כפיות אבקת אפייה

2 כפות ממתיק גבישי (כגון ארתרטול/סוויטנגו/ אלולוז)

5-6 טיפות רכז מונקפרוט (אפשר גם בלי ואז להגדיל את כמות הממתיק הגבישי ל 3 כפות)

גרידה מחצי לימון

1/4 כוס אוכמניות (קפואות)




הכנה:

מערבבים בקערה מים קרים ושתי כפיות פסיליום. מניחים למספר דקות עד שמסמיך, מחממים תנור ל 180 מעלות.

מוסיפים לקערה את שאר המצרכים ומערבבים לכדי בצק מאוד רך.

מעבירים לשקעי מאפינס, אופים כ 20 דקות (תלוי בתנור).


זהו, עכשיו כוס קפה או תה ומאפינס אוכמניות דל פחמימות שיכנס לספר טבעוני דל פחמימות שנכתב ממש בימים אלו.

אני ממש ממליצה לכם להרשם לקבלת עדכונים על צאתו לאור של הספר, במכירה המוקדמת הוא יהיה במחיר משתלם במיוחד.

הרישום כאן והוא לא מחייב אתכם בדבר.


מתעניינים באפייה דלת פחמימות? בסדנת גבינות ממרחים ולחמים נכין כל מה שכריך טבעוני ודל פחמימות צריך! נותרו מספר מקומות פנויים,

ובוואטצאפ 0528-924766



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page