כדורי זיתים
המתכון הזה הוא כבר דור רביעי. מה זאת אומרת דור רביעי?
היה היה מתכון, בית לזית שמו, ובבסיסו מרגרינה שמנת חמוצה וקמח. הבצק היה מגולגל סביב לזית והופ לתנור לחטיף ארוחה טעים (ליד הבירה!) או חלק מצלחת ארוחת ערב של הילדים.
מפה לשם, מרגרינה ושמנת זה ממש לא בבית ספרנו... פרסמתי בספר "בישול טבעוני ישראלי" מתכון "בריא" יותר לכל הדעות: קמח מלא, מעט שמן זית והרבה שומשום ובצק השמרים הבסיסי המופלא שלי. אבל לא יכול להיות שצריך שעתיים וחצי כדי להגיע לכדורי זיתים!
ואז! ואז לקחתי את מתכון הבצק של הגוז' גיז'ה - אלו כיסונים בוכרים אפויים במלית טחון מן הצומח וניסיתי את הבצק שלהם על זיתים והופה!!! זה זה!!!
אז נכון שצריך לחכות שעה לבצק אבל בינתיים אפשר לחתוך את כל הסלטים של כו-לם לארוחת הערב ואצלנו זה לא מעט אז שעה זו מסגרת זמן הגיונית.
כדורי זיתים (שהקטן קורא להם עוגות זיתים ומי אנחנו שנתווכח אתו)
1 כוס קמח מלא
1 כוס קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
2/3 כוס מים
1/2 כפית מלח
40 זיתים ללא חרצנים
1 כף שמן זית+ 1/2 כפית פפריקה או פרג או שומשום
הכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק במיקסר או מעבד מזון או ידני - לישה לא ארוכה עד קבלת בצק אלסטי וחלק. מכסים ומניחים לשעה.
2. לאחר שעה, הבצק תופח רק מעט, מחלקים אותו לארבעה חלקים וכל חלק לעשר יחידות.
3. מסננים ושוטפים את הזיתים.
4. לוקחים פיסת בצק ומטביעים בה זית צובטים קצוות ומכדררים. מניחים על תבנית מרופדת ניר אפיה.
5. לאחר הכנת כל הכדורים, מערבבים שמן ופפריקה ומברישים את הכדורים או טובלים בפרג או בשומשום.
6. אופים ב 190 מעלות כ 15-18 דק' עד שישחימו.
סדנאות יולי אוגוסט כבר כאן!
בבית הספר לבישול טבעוני ובריא אלמד להכין טחון מן הצומח ומגוון מאכלי עדות מופלאים, בסדנת הטופו ייפתח לכם הראש למתכונים מפתיעים ומרקמים מענגים, בסדנת הממולאים נמלא ונמלא ונמלא ולא נאמין שזה טבעוני וכל כך טעים!
לרישום לסדנאות צרו קשר