רוטב רוזה טבעוני
לו זמן היה כסף אז החלק המתוקצב ביותר בשעות היצירה שלי היה מוקדש למחלקה "פניות הציבור וקשר עם הבוחר".
כי אני לא עומדת בפני בקשות ישירות, וגם- למה לי לעמוד מנגד? הכי כייף זה לטבען, ליצור ממוקד מטרה לתת לעם את מה שהעם רוצה!
אז לאחר בקשות מרובות, הנה הוא- רוטב שמנת עגבניות טבעוני, אפילו בריא מפוצץ בטעם במינימום עבודה, כזה ששולח כיווצים של מממ יאמי יאמי בתוך חלל הפה ובוא ניקח עוד ביס נבדוק שוב אם זה כזה טעים ולא יכול להיות שזה כל כך קל להכנה! או בשתי מילים- רוטב רוזה.
המצרכים לכוס רוטב:
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
2 כפות גדושות רסק עגבניות טעים (אני כרגיל מעדיפה רסק מרוכז ללא סוכר לדוגמה של "מוטי")
1/4 כוס שקדייה *
1 כוס מים
1/2 כפית מלח (או יותר)
הכנה:
1. קוצצים או מרסקים את השום ומחממים על אש נמוכה בסיר קטן עם שמן הזית. כשמתחילות בועות וניחוח השום עולה ומוסיפים את רסק העגבניות ומחממים תוך בחישה כדקותיים.
2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים- זה נראה כעת די גרוע לא להבהל- מגבירים את הלהבה ומערבלים עם בלנדר מוט עד שהרוטב אחיד חלק ושמנתי, מביאים לרתיחה ומבשלים דקותיים תוך בחישה.
בחימום חוזר כדאי להוסיף מעט מים.
* שקדייה- ממרח שקדים ללא תוספות, אם משתמשים במשקעים של הצנצנת אפשר להסתפק ב 2 כפות גדושות.
כמה פשוט?

ככה טעים!