top of page

אורז מטוגן טבעוני

לפעמים אין צורך להמציא את הגלגל מחדש אלא בדיוק להפך- להמציא שוב את אותו הגלגל או גלגל דומה מספיק אבל עם כלים חדשים...

במזללות הסיניות של סוף שנות ה 80 הגיעה בשורת ה"פרייד רייס" (את הר' לא ממש שומעים...) לישראל ממש בהמשך ישיר למתכון האורז המטוגן עם ירקות של סירקיס בספר האדום "המטבח הסיני" הוצאת בית וגן 1979. הו הספר האדום! אבל לעניין האורז המטוגן זו הייתה פריצת דרך משמעותית לא רק לסועדים שהבינו שאורז לא חייב להיות לבן ומשעמם ותוספת עמילנית סופגת רוטב אלא גם ובעיקר הבשורה לבשלן הביתי וממחזר השאריות- פעולת המחזור הפכה למטרה העיקרית כי התוצאה טעימה יותר מסתם אורז בסיר. שוס!!!

אז מה הקטע? רטרו פשוט? נוסטלגיה של אוכל דביקה וצמיגית? ממש לא!

מדובר על מתכון של ארוחה במחבת, קצת נוסטלגית בעיקר טעימה שילדים ומבוגרים ממש אוהבים - הצטרפו אלי לסדנה סינית נוסטלגית שתחזיר אתכם לילדות במהירות הטעימה....

סדנת הבישול הטבעונית "סיני ספידי" ב21/12 יום שישי ב 10:00 בכפר סבא!

פרייד רייס מורכב משלושה חלקים חשובים: האורז, הירקות ופירורי הביצה. לא כדאי לגרוע מהשילוש המושלם הזה אחרת נתקעים עם אורז מטוגן דו ממדי ומשעמם. אז אין פרייד רייס? חס וחלילה! יש טופו? יש פרייד רייס (את הר' לא ממש שומעים...)

כמו במרק התירס שפורסם בפרק המרקים בספר שלי "בישול טבעוני ישראלי" בו הטופו מחליף באופן מושלם את נטיפי הביצה הן ברמת החלבון והן ברמת המרקם גם כאן- הטופו עולה על המקור מכל הבחינות.

המצרכים לכוס וחצי אורז מבושל:

2 גזרים בינוניים

1 כף שמן (אני משתמשת בשמן זית)

1/4 עד 1 כפית שמן שומשום (לפי הטעם, לשמן שומשום יש טעם מעושן מעט דומיננטי)

1/2 כפית זנגביל מגורר (אופציונלי)

100 גרם טופו

כוס וחצי אורז מבושל (מכל סוג שהוא בתמונה שאריות אורז עם אטריות)

1/4 כוס אפונה

5-6 בצלים ירוקים

קורט מלח

הכנה:

1- קולפים וחותכים את הגזר לקוביות קטנות (למתעצלים- זה אמנם לא בחוקים אבל ממש אפשר לגרר בפומפייה הגסה)

2- מניחים את קוביות הגזר והשמנים במחבת נון סטיק ומפוררים את הטופו פנימה. מדליקים את האש ומרככים את הגזר ומזהיבים את הטופו. מוסיפים זנגביל מגורר אם רוצים.

3- כשהטופו זהוב והגזר מוכן בחצי הדרך, מוסיפים את האורז ומפרידים גושים אם יש ומערבבים אותו היטב עד שיתחמם, מוסיפים אפונה ומערבבים עדיין על אש גבוהה, מערבבים פנימה אחרון את הבצל הירוק הפרוס וקורט מלח. מגישים עם משב נוסטלגי. ילדים משוגעים על פרייד רייס. מבטיחה.

לא, אין טעות ואין רוטב סויה במתכון, מגישים את האורז המטוגן עם רוטב סויה ושבבי צ'ילי וכל סועד מתבל כרצונו.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page