top of page

שבלולי קינמון מכוסמין מוכנים תוך שעה

שעה?

הכיצד? הרי יש ללוש, להתפיח, לעצב, להתפיח, ורק אז לאפות אז.... שעה?

כן כן כן!

טריק מדליק!

הרי קמח כוסמין גם ככה עני בגלוטן אז התפחות ארוכות לא יגרמו לו לאווריריות מיוחדת, מאפים מבוססי כוסמין מלא יכולים להיות נימוחים ורכים ולתוצאה הנכספת הזו אין צורך בהתפחה ארוכה.

אם ניקח את צורת השבלול שהיא צורה המקרבת את מאפה השמרים לבצק דפוף (הכלאה בין בצק שמרים לבצק עלים כאשר בין השכבות ישנו שומן) נראה שתפיחה קצרצרה מספקת בהחלט שהרי אין צורך לבצק להרים את עצמו כמסה אחת כבדה אלא רק שכבה עדינה אחת מקבילה לשנייה.

ובעברית פשוטה? מוותרים על ההתפחה הראשונית הארוכה בת השעתיים והמאפה יוצא מופלא!

2 כוסות קמח כוסמין מלא

1 כוס קמח חיטה לבן

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר

½ כפית מלח

¼ כוס שמן

¼ 1 כוסות חלב סויה

½ כפית תמצית וניל

למילוי:

3 כפות גדושות שמן קוקוס מוצק

3 כפות גדושות סוכר לבן

2 כפות גדושות סוכר דמררה

½ כפית תמצית וניל

1 כפית קינמון טחון

1. מערבלים במיקסר את כל המצרכים לבצק 4-5 דק', את הנוזלים יש להוסיף בהדרגה.

2. בינתיים מערבבים בקערית את שמן הקוקוס עם שני סוגי הסוכר, הקינמון ותמצית הווניל, למשחה שניתן למרוח אותה בקלות. בחורף ניתן לחמם מעט מעט את שמן הקוקוס (בקיץ פשוט- אל תכינו משוגעים, חם מדי!).

3. מעבירים את הבצק למשטח מקומח בנדיבות, מקמחים את הבצק גם בחלקו העליון ומרדדים ליריעה מלבנית דקה.

4. מורחים בשכבה אחידה ככל הניתן את משחת הקינמון על הבצק ומגלגלים לגליל הדוק. חותכים את הגליל לפיסות ברוחב 4 ס"מ ומניחים כשצורת הספירלה היא למעלה ולמטה על גבי תבנית (סיליקון מאפשר לדלג על ריפוד בנייר אפייה וחוסך זמן גם בניקיון...), אני מפזרת טיפ טיפה סוכר דמררה על כל שבלולון, אבל לא חייבים.

5. מתפיחים 25 דק'. מעבירים לתנור ומחממים את התנור עם התבנית בתוכו ל 190 מעלות. אופים כ 25 דק' עד ששחום, תפוח ועם ריח משגע.

6. מוציאים מן התנור ומניחים מעל המאפה מגבת נקייה כדי לשמור על רכות השבלולים עד שיתקררו.

* ניתן להכין מכוסמין מלא בלבד

* אני ממליצה לעבוד עם שמרים יבשים שתמיד תמיד עובדים....

* השילוב של סוגי הסוכר חשוב למרקם המילוי, אבל בלית ברירה ניתן להשתמש רק בסוג אחד בלבד....

לא חברים טובים של שמרים ולא מדברים טוב את השפה של הבצק?

מוזמנים באהבה לסדנת האפייה שלי בה נכין לחם לחמניות ומאפי שמרים (מלוחים) מדהימים (ופשוטים כמו שבלולי הכוסמין!)

יום חמישי 31/01/2019 בשעה 18:00 בכפר סבא. 290 ש"ח למשתתף- לוקחים הביתה את כל המאפים!​​

<