top of page

קרקר זרעונים ללא גלוטן

איך מתכון נולד?

לפעמים קורה שמרימים לי להנחתה והתוצאה מפתיעה אפילו אותי!

לקבוצת הפייסבוק שלי: גלי- גלי לי... כל התשובות לבישול טבעוני בריא (אתם מוזמנים להצטרף ממש עכשיו) עלתה שאלה. בתמונה רשימת רכיבים של קרקרים ללא גלוטן ובקשה ממני להעלות באוב מרשימת הרכיבים מתכון פשוט להכנה ביתית. איזה כייף אלו בדיוק המשחקים האהובים עלי!!

ומה יצא?


קרקרים טעימים באופן מפתיע קלים מאוד להכנה, מרכיבים טובים וגם ללא גלוטן כך שיתאימו לנמנעים מגלוטן וגם לפסח!

½ כוס זרעי פשתן

½ כוס מים

½ כוס גרעיני חמנייה

½ כוס שומשום

2 כפות גרעיני דלעת

1/3 כוס קמח אורז

1 כפית שטוחה מלח (אפשר פחות)

1 כף סילאן

3 כפות שמן זית

1. מערבבים בקערה את הפשתן והמים ומניחים ל 30 דק'.

2. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב.

3. יוצקים את הבלילה למגש מרופד בנייר אפייה, מרטיבים נייר אפייה נוסף ומניחים מעל- מרדדים בין שני ניירות האפייה ומסירים את העליון.

4. אופים ב 185 מעלות, 20 דק'. מוציאים מהתנור, הופכים לתבנית ומסירים את הנייר, מחזירים לתנור כבוי ומשאירים לייבוש כ 20 דק' נוספות.

5. שוברים או חותכים, מאחסנים בצנצנת או קופסה סגורה.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page