top of page

אוכל שנוסע טוב לים ולבריכה!

מה זה אוכל שנוסע טוב?

בקיץ אנחנו מבלים שעות רבות בבריכה או בים עם הילדים. מזנון הבריכה הוא סוג של מוקצה מחמת ג'אנק ופחד מאי קולי עבורי, ארטיק זה בסדר, גם הוא יגיע באריזה סגורה ולא גלידה מהמכונה לדוגמה...

אז תמיד הקפיצה לבריכה מלווה בהערכות (לדעתי מינורית) של אריזת מטעמים שהרי אין כמו קצת ריח של כלור ודשא לפתיחת התיאבון!

אז מה לוקחים לבריכה/ים שישרוד כמה שעות במצב מיטבי בצידנית עם קרחומים?

רואו פוד קלאסי!

פירות: אבטיח, מלון ענבים דובדבנים נקטרינות משמשים. אבל לא פירות שישחירו לאחר החיתוך.

ירקות טריים: מלפפונים קטנים קראנצ'יים, עגבניות שרי, פלפלים גזר וכד' חתוכים כמו פלטת ירקות. אבל לא ירקות המגירים נוזלים.

תירס מבושל - הכי בים בם בם ולא חייב להיות חם.

לא קלאסי אבל לגמרי מרענן: גספצ'ו (מרק קר) טוחנים בבלנדר 4 עגבניות עגבניות, 4 מלפפונים, 1 פלפל צבעוני (אם רוצים), 1/4 בצל סגול, 3 מלפפונים חמוצים. מתבלים לפי הטעם במלח, שמן זית וחומץ (כמו שמתבלים סלט). מקררים!

כריכים וקרקרים

גם הברור מאליו צריך להאמר- לחם טעים מילוי דשן ירקות לא מרטיבים. כייף לחתוך את הכריכים למנות קטנות קל יותר להגיש ולאכות וגם לחלק את האוכל למספר מנות ולא להתנפח.

כריך לחם מחמצת עם גבינת סויה, זיתים ורוקט

כריך חמאת בוטנים וממרח אגוזי לוז עם קקאו (צ'וקוטה!)

כריך ממרח זיתים ואגוזי מלך עם חסה

כריך טופו צלוי עם פסטו או ממרח זיתים

מאפים קצת יותר מושקעים

וגם הפנקייק הכי פשוט שמתבגרים אוהבים יותר: כוס קמח תופח, כוס חלב סויה, 2 כפות שמן 2 כפות סוכר 1 כף נבט חיטה (לא חובה) אפשר מעט וניל.

קציצות ירק אפויות (אם אתם שייכים לסוג האנשים שמעדיפים קציצות קרות) מתכונים רבים נוספים בספר שלי "בישול טבעוני ישראלי" ובסדנת הקציצות שלי כאן.

קיץ קל לכולם, ואם חם לכם... אז בסדנאות הבישול שלי אני מפעילה מזגן!!!

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page