top of page

צ'אי מסאלה טבעוני ובריא

תשכחו מתיון מוכן שיש בו תמציות טעם ותבלינים ישנים.... קחו סיר ותכינו את הדבר האמיתי! כאן בגרסה הבייתית עם שיטתי הוותיקה תמר במקום סוכר, אך ניתן כמובן להוסיף סוכר לפי הטעם האישי.

תבלינים מחממים, תה שחור להמרצת האנרגיות, מתיקות טבעית של תמרים על כל סיביהם (ולא כמו סילאן שהוא סוכר סוכר סוכר) והקרמיות המענגת של ממרח השקדים. בדיוק מה שצריך בעיצומו של גל הקור!

המתכון מתוך הספר "טבעוני פשוט וטעים" פרק השיקויים!


1 ליטר מים

1 מקל קינמון

4 פיסות זנגוויל (ג'ינג'ר דל סוכר או טרי)

4 ציפורן

מעט פלפל שחור גרוס טרי

3 תמרים גדולים

אופציונלי: מוסקט והל

1 תיון תה שחור (אפשר גם בלי למי שנמנע מקפאין)

כף גדושה ממרח שקדים (שקדייה, שקדימון)

1. נועצים את הציפורן בזנגוויל ומגלענים את התמרים. מניחים אותם עם שאר התבלינים והמים בסיר, מרתיחים ומבשלים 20 דק'. מוסיפים את התיון ומבשלים דקה עד 5 דקות (לפי החוזק שאוהבים...) נוספות.

2.שולפים מן הסיר את תיון התה והזנגוויל, הציפורן ומקל הקינמון (משאירים את התמרים בלבד) ומוסיפים את ממרח השקדים. טוחנים עם בלנדר מוט ומגישים לוהט!

Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive