top of page

ארוחת סובה

סלט זה לא!

זו ארוחה לגמרי, משביעה עם כל אבות המזון (כולל אב מזון טופו מטוגן ופריך!) ומתאימה בול לימים החמים האלו.

את האטריות והירקות ניתן לשמור במקרר ואת הטופו הפריך לחמם בנפרד במחבת או תנור.

המצרכים:

250 אטריות סובה (100% כוסמת)

1 כפית שמן שומשום

3 כפות שומשום קלוי


לירקות- כולם מהמקפיא אבל גם טרי הולך כמובן!

1/2 כוס מיני ברוקולי

1/2 כוס אפונה עדינה

1/2 כוס שעועית עדינה


לטופו-

300 גרם טופו

מעט מלח

3 כפות קורנפלור

1-2 כפות שמן לטיגון


לרוטב-

3 כפות רוטב סויה

3 כפות חומץ (תפוחים או אורז)

1 כף מייפל (או ממתיק אחר)

1 כפית שמן שומשום

2-3 ס"מ פלפל חריף טרי פרוס או קצוץ


הכנה:

1. מרתיחים מים בסיר בינוני, כשרותחים מבשלים בהם את הסובה בשיטה המסורתית: כל פעם כאשר המים עם הסובה מגיעים לרתיחה מוסיפים חצי כוס מי ברז. בשיטה הזו נמנעת רתיחה עזה שגורמת לסובה להיות רכרוכי מדי. לאחר כחמש - שש דקות טועמים ומסננים. שוטפים בהמון מים מסננים ומעבירים לקערה עם שמן שומשום ושומשום קלוי.

2. מאדים במיקרו או בסיר את הירקות ממש מעט (כי ירקות קפואים לא באמת צריכים בישול).

3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל המצרכים.

4. מטגנים את הטופו: חותכים את הטופו לקוביות, מערבבים בקערה עם מלח וקורנפלור עד שיצופו היטב. מחממים שמן במחבת ומניחים בנפרד כל קוביה כך שלא תיגע בקוביה אחרת, שומרים נגיעה כי אחרת הן נדבקות- עם מלקחיים קל להפוך אותן עד שיטוגנו היטב. מוציאים הצידה.

5. יוצקים מחצית הרוטב על אטריות הסובה, מסדרים במרכז הצלחת אטריות, מסביב ירקות ומעל טופו ויוצקים מן הרוטב לפי הטעם על הרכיבים.



ניתן להכין עם ירקות אחרים:

גזר סלק וקולורבי חתוכים דק לג'וליינים

נבטי חמניה ונבטים אחרים עם בצל ירוק


ניתן להכין עם טופו מוקפץ ולא מטוגן - פשוט מטגנים עם מעט רוטב סויה ושמן זית עד שמשחים.





Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page