top of page

חרירה- המרק הכי מנחם

כל מה שצריך זה ילדה קצת מצוננת, רוח קצת סגרירית וארבע טיפות של גשם וכבר עולה כאן הבקשה: אמא, תכיני לי מרק טעים ובואו אפשר לחשוב, מהרגע שנגמרו החמסינים של הקיץ יש כאן כל יום מרק טעים כי אם אין באמת חורף לפחות שיהיה אוכל של חורף!

באותו רגע אני מחשבת כמו מכונת חישוב של המאה ה 19: מה יש במקרר ובמקפיא, כמה זמן יש לי ומה מזמן לא אכלנו...

ואז יוצאת הפתקית מהצד השני: חרירה.

ספק מרק ספק נזיד עם טעמים חזקים וערך תזונתי משובח לאללה, מכינים במהירות וחשוב לא פחות: הזדמנות להשתמש בכל מיני שאריות של קטניות מבושלות או מונבטות במקפיא שלא מספיקות בפני עצמן לסיר אחד. ממש כוחנו באחדותנו!


המצרכים:

1 בצל

2 כפות שמן זית

1 צרור כוסברה טריה*

4-5 גבעולי סלרי עם הרבה עלים ירוקים

1 כפית כורכום

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

2 כפות רסק עגבניות / עגבניה קצוצה

5 כוסות מים

1 כוס חומוס מבושל

1 כוס עדשים שחורות או ירוקות מונבטות*

1/4 כוס עדשים כתומות

1 כפית מלח (או לפי הטעם)


חופן אטריות דקות*

מיץ מלימון שלם (יותר או פחות לפי הטעם גם כן)


הכנה:

  1. קולפים וקוצצים את הבצל, מזהיבים בשמן זית בסיר בינוני.

  2. שוטפים וקוצצים את הירוקים (כוסברה וסלרי), מוסיפים עם התבלינים (כורכום וכוסברה יבשה) לסיר. מערבבים היטב. מוסיפים רסק עגבניות או עגבניה קצוצה וממשיכים לערבב על אש גבוהה.

  3. מוסיפים מים, קטניות ומלח ומרתיחים, מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד ריכוך מלא של הקטניות.

  4. מוסיפים חופן אטריות ומיץ לימון ומבשלים מספר דקות עד ריכוך האטריות.

הערות

אתם לא מאנשי הכוסברה? בסדר, וותרו או המירו בפטרוזיליה

חייבים עדשים מונבטות? לא ממש חייבים אבל טעים יותר בריא יותר וקל לעיכול וגם מתבשל מהר, אבל במרק הזה ניתן להמיר כוס מונבטים בשליש כוס עדשים יבשות, יהיה צורך להוסיף עוד מעט מים, כי עדשים יבשות הן צמאות, כאילו... הבנתם את הבדיחה?

מעדיפים לדלג על האטריות? גם בסדר

רוצים אטריות אבל ללא גלוטן? גם בסדר



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page