top of page

לחם כוסמין ללא לישה

מבט זריז על תוית המחיר של לחם כוסמין וקריאה זריזה של רשימת המצרכים אמורים לדגדג לכם בעצב החשוף.

למה זה צריך להיות כל כך יקר ולמה צריך כל כך הרבה מצרכים בשביל פרוסת לחם?

אז קנו קמח כוסמין מלא, גם הסוגים הנקראים 80% הם נהדרים (נופו מהם 20% סובין מיותר ונשארו כל החלקים היותר מזינים), הוציאו קערה וכף ויאללה, זה באמת פשוט.

אני אוהבת להוסיף רכז חרובים טבעי ללחם, ניתן להשתמש בכל ממתיק טבעי אחר או אפילו לוותר על הרכיב הממתיק.

רכז חרובים טבעי ללא תוספים הוא מקור טעים למינרלים כגון סידן אבץ וסילניום וויטמינים רבים, כדאי לשמור כזה במזווה, הוא מופלא לאפייה במיוחד עם כוסמין!

המתכון הזה פורסם לראשונה במדור שלי הבראת מתכונים בxnet בגרסה הטרום טבעונית הכוללת דבש, אחר כך פרסמתי אותו בגרסה הטבעונית אך מבוססת קמח חיטה מלא בספרי הראשון בישול טבעוני ישראלי, ועכשיו אני מפרסמת כאן את אותו המתכון בדיוק עם ההתאמה העכשווית לטעם שלי- כוסמין וחרובים.




מצרכים:

3 כוסות קמח כוסמין מלא

2 כפיות שמרים יבשים

1 כפית מלח

1 כף רכז חרובים

1/2 1 כוסות מים (בטמפרטורה רגילה)

1 כף שמן זית.


הכנה:

  1. מערבבים את הקמח עם השמרים והמלח, מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים עם כף ליצירת בצק דביק ורך.

  2. מכסים את הקערה ומניחים לשעה.

  3. מעבירים לתבנית לחם/ אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה (זה יחסוך לכם עבודה וכאב לב) ומניחים ל 30 דקות נוספות שלקראת סופן מחממים תנור ל 190 מעלות.

  4. אופים עד השחמה, 30-40 דק. מקררים לחלוטין לפני הפריסה.

  5. אני פורסת ומקפיאה וכל יום קולה לי 2 פרוסות במצנם (טוסטר).







Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page