top of page

לחמניות פסח טבעוניות

כל שנה שואלים אותי על לחמניות לפסח.

אני אישית אמנם מאוד מאוד אוהבת מצות, את הקראנצ'יות שלהן את המרקם שנשבר בכל ביס לפירורים, אבל אני מבינה שלא כולם כמוני ויש גם טעמים ומרקמים של מאכלים מסורתיים כמו לחמניות כשרות לפסח שגם טבעונים רוצים להכין ולאכול, מרקמים וריחות של מתכוני ילדות...

אז רק תתנו אתגר והנה אני משנסת מתניים (שהולכות ומתעבות ממעדני פסח כאלו טעימים).

היום שני מתכונים, אחד אפוי ואחד מטוגן ושניהם מתאימים גם לטבעונים שלא אוכלים קטניות בפסח כי קסמים זה כאן, בריא זה לא.

(יש גבול לכל תעלול- תאכלו מרור זה טעים ובריא).

הלחמניות האפויות לא יוצרות חלל כמו פחזניות (שהן למעשה לחמניות כשל"פ המבוססות על ביצים) אבל הן עושות את העבודה.

הלחמניות המטוגנות רק נראות כמו קציצות אבל אלו לחמניות קטנות וטעימות מאוד, משהו שהוא בין מצה בריי ללביבה עבה, נוח מאוד לקחת לפיקניקים של חול המועד!


לחמניות תפוחי אדמה וקמח מצה

המצרכים ל 12 יח' קטנות:

2 תפוחי אדמה מבושלים במי מלח ומעוכים לפירה (כוס ורבע של פירה)

1 כוס קמח מצה

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים (הכי טוב להשתמש במי הבישול של תפוחי האדמה)

1/2 כפית מלח

ההכנה:

1. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים כשהם חמים עדיין את השמן, המלח קמח המצה והמים הרותחים. מערבבים היטב.

2. מעצבים 12 כדורים ואופים ב190 מעלות כ20- 30 דק'.



לחמניות בצל ירוק מטוגנות

המצרכים ל 16 יח' קטנות:

4 מצות

1 כפית מלח

4 כפות קמח מצות רגיל

חופן בצל ירוק (לא חייבים אבל זה מוסיף המון!)


שמן לטיגון

ההכנה:

  1. שוברים את המצות ומשרים במי ברז 10-15 דק' (לא יותר כדי שהלחמניות לא יהיו דביקות בפנים) ומסננים היטב.

  2. מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב.

  3. מכינים קערית עם מים ומעט שמן, מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות בינוניות, כ 16 במספר.

  4. מטגנים בשמן חם משני הצדדים עד שמשחים קלות.


חג שמח!



Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page