top of page

מאפינס שוקו-שוקו-בננה

כן כן! הנה הגיעה העונה הזו, קיץ, הידועה בפרסומות למסנני קרינה חומרי הדברה נגד חרקים, דיאטות והסרת שיער ורק אני חושבת, אוי לא! שוב הקטע הזה שבננות הופכות מירוקות לשחורות בלי הקטע באמצע שבו הן צהובות בשלות וטעימות. תוך שעתיים ושלושים שניות אף ילד לא אוכל אותן והן מחפשות גאולה בצורת עוגה.

אני יודעת שכבר פרסמתי מלאאא עוגות בננה וארענן את זכרונכם: מאפינס הפירות מהספר "בישול טבעוני ישראלי" וגם עוגת הבננות בארבעה רכיבים מהספר "טבעוני פשוט וטעים" אבל מה לעשות, ואני ממשיכה ליצור ולחדש ולהתנסות והנה מתוך ערימת בננות מפוארת שהשחירו פניה כשולי הקדירה צץ לו מתכון חדש שצובר מעריצים, זה מאפינס עסיסי ושוקולדי מאוד עם טעם בננה מובהק.

מכיוון שאני עצמי בחרתי בתזונה דלת פחמימות התנחל לי במטבח חומר גלם ישן חדש: זרעי פשתן טחונים והוא מוצא את דרכו גם לאפיה שאיננה מיועדת רק לי. זו ממש לא המצאה שלי וזה גם לא חדש לשלב פשתן טחון באפיה אבל אני מתלהבת מהמרקם היציב שהוא מעניק למאפים שאינם בהכרח דלי פחמימות.

הטריק של הבלילה הזו היא הכנסת בועות אויר רבות ככל האפשר בתהליך ההכנה ולכן נעבוד בשלבים ובאמצעות בלנדר מוט. אפשר מעבד מזון אבל נוח יותר לעבוד בקערה ועם הבלנדר בתוכה.


המצרכים ל 12 עד 14


מאפינס או עוגת אינגליש קייק אחת:

2 כפות גדושות פשתן טחון + ⅓ כוס מים

4 בננות בשלות

⅔ כוס סוכר חום/לבן

1 כפית תמצית וניל

½ כוס שמן חמניות או אחר

½ 1 כוסות קמח (כוסמין מלא או לבן או חיטה לבן)

½ 1 כפיות אבקת אפיה

4 כפות קקאו

100 גרם שוקולד מריר קצוץ לפיסות בגודל כחצי ס"מ


הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.

  2. מניחים בקערה פשתן טחון ומים ומערבבים.

  3. מוסיפים בננות קלופות וטוחנים היטב עם בלנדר מוט עד שרואים בועות אויר בבלילה.

  4. מוסיפים סוכר ותמצית וניל וטוחנים שוב.

  5. יוצקים את השמן וטוחנים שוב.

  6. עכשיו מפסיקים להשתמש בבלנדר, כי מרגע הוספת היבשים יש לטרוף עם מטרפה ומעט ככל האפשר. מוסיפים את כל המצרכים הנותרים וטורפים עד קבלת מסה אחידה.

  7. מחלקים ל 12 תבניות מאפינס או יוצקים לתבנית אינגליש קייק אחת ואופים כ 30 דק' למאפינס, כ 40 דק' לעוגה.

זמני האפייה משתנים בין תנור לתנור, המאפה צריך להיות קפיצי למגע בסיום האפיה.





Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page