top of page

רוטב ווסטרשייר טבעוני

בואו לא נדבר על תרומתו של המטבח הבריטי לעולם הקולינריה, זה עלול להיות קצר או להפוך לשיעור בגאופוליטיקה.

אבל כן אפשר לציין לשבח את רוטב הווסטרשייר שמקורו בעיר ווסטר והוא מיוצר כבר כמעט 200 שנה, כבוד!

זה רוטב מוזר, שמבוסס על דגים מותססים (אנשובי) והאגדה אומרת שהוא הגיע למפעלון בעיר ווסטר ממחוז ווסטרשייר על ידי לורד סנדיס שהיה במסעותיו (הקולוניאלים אלא מה) בבנגל וניסה לפתח את טעמי רוטב הדגים אחר כך בביתו, אלא שהניסוי לא צלח ונשכח במרתף שם קרה קסם ההתיישנות והרוטב הפך להיות משהו אחר לגמרי! קסם!

אז רוטב ווסטרשייר. שהיה נסיון לחקות את רוטב הדגים האסייתי אבל עם מתקפת התבלינים והחומץ הבריטית והוא אחר לחלוטין מכל מה שחשבתם.

כמה טיפות ממנו יחברו טעמים של בולונז עדשים ובמיוחד אם נכסה אותו בשמיכת פירה עבה ונשלח אותו כפאי רועים לשיזוף בתנור, גם תבשיל צ'ילי שצריך חידוד טעמים, או כל קדירת קטניות שצריכה ספייס, בל נשכח את נוכחות החובה שלו בקוקטייל בלאדי מרי (מיץ עגבניות, וודקה, מקל סלרי, רוטב ווסטרשייר, טבסקו), יש מי שמוסיפים אותו לרטבי סלט (כגון סלט קיסר) או מטבלי מיונז כגון רוטב אלף האיים אך יותר מכל אני זוכרת שבבית הוריי הבקבוקון הזה שימש להכנת חטיפים אפויים (Chex Mix) לאירוח, מעין תערובת סופר מתובלת של בוטנים, שברי בייגלה ופוקורן שנאפו יחד עם תבלינים ושומן ונועדו להצמאה, זו הפעולה שגורמת לכל האלכוהול המוגש להיות ממש נחוץ. תענוג!

והשגתי גם תמונה של המתכון הארכיוני בכתב ידה של אמי ז"ל.



אני מקווה שהצלחתי לשכנע אתכם על נחיצותו של רוטב הווסטרשייר במטבח, והחלק המעניין עוד לפנינו, ההכנה!

שימו לב לשתי הערות:

1- בבית מתפזר ענן דומיננטי מאוד של חומץ ותבלינים שנדרשות כמה שעות אוורור כדי להפטר ממנו, תפתחו חלונות.

2- המתכון דורש יישון של הטעמים, כשבועיים במקרר אם כי גם יומיים יספיקו והטעמים יהיו נפלאים.


רוטב ווסטרשייר טבעוני

2 כוסות חומץ (תפוחים או אחר)

1/2 כוס מולסה

1/2 כוס רוטב סויה

2 כפות רכז תמרהינדי

1/4 כוס מים

1 בצל קטן

2 שיני שום

פיסת זנגוויל

1/2 מקל קינמון

1/2 כפית מסמרי ציפורן

1 כפית גרגרי פלפל שחור

1/2 כפית שבבי צ'ילי

2 כפות מלח

1/2 כפית אבקת קארי

1 כף חרדל גרגרים


  1. חותכים את הבצל לפיסות גסות, כותשים את השום.

  2. מניחים עם שאר המצרכים בסיר ומרתיחים. מבשלים כחצי שעה ללא כיסוי. זה הזמן לפתוח חלונות, רבים ככל האפשר.

  3. מצנצנים, שומרים במקרר שבועיים ואז מסננים ומבקבקים. הרוטב לא יתקלקל בערך אף פעם במקרר.





















Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page