top of page
Search

חלב קוקוס מרוכז וממותק

  • Writer: גלי לופו אלטרץ
    גלי לופו אלטרץ
  • May 22, 2021
  • 1 min read

בעקבות הפוסט והמתכון לקסטה טבעונית נשלחו אלי מכמה מתלמידיי האהובים הפניות ומתכונים להכנת חלב קוקוס מרוכז וממותק ביתי, כזה שמייתר קניית פחית של המוצר המוכן אם מטעמי טעם, אם מטעמי אידיאולוגיה בנוגע למקור הקוקוסים (ישנן יצרנים שאת קטיפת הקוקוסים מבצעים על ידי שיעבוד קופים) או נגישות לפחית הנחשקת.

אז פרוייקט מאז'ורי ומופרך שלוקח שעות ולא בטוח מה יוצא בסוף? אני לחלוטין על זה!!!

כן, זה לא באמת מסובך אבל כמו כל פרוייקט קונדיטוריה זה עמוס סוכר והופך את הכל לדביק והר של כלים. אבל באנו עם הסקרנות והיצירתיות אז יאללה בלגן.

המתכון מבוסס על המתכון של הלוחשת לאוכל עם שינוי קטן משלי, התאמתי את כמות הקורנפלור למתכון הטבעוני כי חלב קוקוס מתנהג אחרת מחלב פרה ודורש פחות קורנפלור.

המצרכים:


1 ליטר קרם קוקוס לבחירתכם

500 גרם סוכר

50 גרם שמן קוקוס

20 גרם קורנפלור+ 1/4 כוס מים


הכנה:

בסיר גדול מערבבים את קרם הקוקוס והסוכר, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה כשעה.

מלבד הערבוב הראשוני אין צורך לערבב.

לאחר שעה מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים ומבשלים 15 דק' נוספות.

מוהלים את הקורנפלור במים ויוצקים לסיר תוך בחישה רצופה עד שמסמיך, מבשלים 2-3 דק' נוספות וטאאאדאאם!

חלב קוקוס מרוכז וממותק לכל השימושים הידועים!

נהוג לאפסן במקפיא. אבל אני בעד שתכינו כבר מטעמים כמו הקסטה וכמו ממתק קוקוס ורוד נוסטלגי.












 
 
Featured Posts
!
Recent Posts
!
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Healthy Cooking. Proudly created with Wix.com

bottom of page