חלב קוקוס מרוכז וממותק

בעקבות הפוסט והמתכון לקסטה טבעונית נשלחו אלי מכמה מתלמידיי האהובים הפניות ומתכונים להכנת חלב קוקוס מרוכז וממותק ביתי, כזה שמייתר קניית פחית של המוצר המוכן אם מטעמי טעם, אם מטעמי אידיאולוגיה בנוגע למקור הקוקוסים (ישנן יצרנים שאת קטיפת הקוקוסים מבצעים על ידי שיעבוד קופים) או נגישות לפחית הנחשקת.

אז פרוייקט מאז'ורי ומופרך שלוקח שעות ולא בטוח מה יוצא בסוף? אני לחלוטין על זה!!!

כן, זה לא באמת מסובך אבל כמו כל פרוייקט קונדיטוריה זה עמוס סוכר והופך את הכל לדביק והר של כלים. אבל באנו עם הסקרנות והיצירתיות אז יאללה בלגן.

המתכון מבוסס על המתכון של הלוחשת לאוכל עם שינוי קטן משלי, התאמתי את כמות הקורנפלור למתכון הטבעוני כי חלב קוקוס מתנהג אחרת מחלב פרה ודורש פחות קורנפלור.

המצרכים:


1 ליטר קרם קוקוס לבחירתכם

500 גרם סוכר

50 גרם שמן קוקוס

20 גרם קורנפלור+ 1/4 כוס מים


הכנה:

בסיר גדול מערבבים את קרם הקוקוס והסוכר, מרתיחים ומבשלים ללא מכסה כשעה.

מלבד הערבוב הראשוני אין צורך לערבב.

לאחר שעה מוסיפים את שמן הקוקוס ומערבבים ומבשלים 15 דק' נוספות.

מוהלים את הקורנפלור במים ויוצקים לסיר תוך בחישה רצופה עד שמסמיך, מבשלים 2-3 דק' נוספות וטאאאדאאם!

חלב קוקוס מרוכז וממותק לכל השימושים הידועים!

נהוג לאפסן במקפיא. אבל אני בעד שתכינו כבר מטעמים כמו הקסטה וכמו ממתק קוקוס ורוד נוסטלגי.












Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts
Archive